Διέξοδο με εκλογές ή δημοψήφισμα εάν δεν υπάρξει η επιθυμητή συμφωνία, λέει ο Δραγασάκης

Διέξοδο με εκλογές ή δημοψήφισμα εάν δεν υπάρξει η επιθυμητή συμφωνία, λέει ο Δραγασάκης
sooc

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες ή ενός δημοψηφίσματος, ο Γιάννης Δραγασάκης εάν η διαπραγμάτευσης με τους δανειστές δεν τύχει αίσιας έκβασης. Σε δηλώσεις του στο «Βήμα» της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ερωτάται ευθέως για τα δύο αυτά σενάρια και απαντά: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αυτές είναι δυνατότητες αναζήτησης διεξόδου, εφόσον διαπιστωθεί αδιέξοδο» και συμπληρώνει πως πάντα «στόχος είναι η συμφωνία», αφήνοντας να εννοηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας πως εάν οι εξελίξεις καταστήσουν αδύνατο κάτι τέτοιο, δηλαδή την επίτευξη μιας καλής συμφωνίας, τότε η ευθύνη δεν θα είναι της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει πως η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει και συμπληρώνει με νόημα πως «εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε».

Προειδοποιεί βέβαια πως «εάν φτάσουμε στον Ιούνιο χωρίς συμφωνία, όλα τα ζητήματα θα τεθούν πολύ πιο σκληρά» και επαναλαμβάνει πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μια «βιώσιμη λύση εντός ευρώ. Όμως η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει από την πλευρά της σε διαδικασίες αυτοκαθορισμού και αυτογνωσίας. Το να σερνόμαστε από άλλους ως καλοί μαθητές ή να προεξοφλούμε ρήξεις είναι αδιέξοδο».

Τέλος σημειώνει πως η κυβέρνηση «δεν αναζητά υποκατάστατα τους ευρωσυστήματος. Αυτό που αναζητούμε είναι αναπτυξιακός δανεισμός» και συμπληρώνει πως η Ελλάδα από τον περασμένο Αύγουστο, «πληρώνει χωρίς να πληρώνεται» εννοώντας πως αντεπεξέρχεται στις δανειακές της υποχρεώσεις χωρίς να λαμβάνει χρηματοδότηση από το εξωτερικό.

Δημοφιλή