5 νησιά που πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε αν είστε single

5 νησιά που πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε αν είστε single
People Celebration Beach Party Summer Holiday Vacation Concept
Rawpixel Ltd via Getty Images
People Celebration Beach Party Summer Holiday Vacation Concept

Είστε ελεύθεροι (και ωραίοι) και σχεδιάζετε με την παρέα σας τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Ακόμα κι αν δεν ψάχνετε για μόνιμη σχέση, τα καλοκαιρινά φλερτ είναι πάντοτε απαραίτητα και αναζωογονητικά. Σίγουρα, η Μήλος έχει φοβερές παραλίες και η Κίμωλος είναι γραφική, αλλά αν ψάχνετε ένα νησί που προτιμούν όσοι είναι single καλύτερα να προτιμήσετε ένα από τα παρακάτω.

Αντίπαρος

Παλιά ήταν ένα από τα νησιά που μάζευε λίγο κόσμο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, τον οποίο προτιμούν, κυρίως, παρέες. Τις παραλίες δεν θα τις χαρακτήριζε κανείς και συγκλονιστικές, αλλά όσοι επισκέπτονται το νησί δεν το κάνουν για τον φυσικό του πλούτο, αλλά για το γεγονός ότι έχει έντονη νυχτερινή ζωή. Το βράδυ το νησί είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτο, που τον Δεκαπενταύγουστο δυσκολεύεσαι ακόμα και να περάσεις από τα σοκάκια του νησιού. Το σημείο συνάντησης είναι για όλους η πλατεία, που έχει γύρω στα 6-7 μπαρ, και μόλις αυτά κλείσουν όλοι (μα όλοι) μεταφέρονται στην θρυλική πλέον La Luna, που είναι ένα από τα «αξιοθέατα» του νησιού. Κάπου εκεί ανάμεσα στα ποτά, τα μπαρ, την πλατεία και τη La Luna, διαφορετικές παρέες γίνονται μία και το έδαφος είναι πρόσφορο για γνωριμίες.

Σίφνος

Αυτό το νησί ή θα το αγαπήσετε παντοτινά ή θα το μισήσετε, αλλά αν το επισκεφτείτε single είναι πιθανότερο να συμβεί το πρώτο. Μπορεί να μην φημίζεται για τις εξωτικές της παραλίες, αλλά η Σίφνος είναι ένα νησί γεμάτο ζωή που έχει φανατικούς και, κυρίως, πιστούς θαυμαστές. Το αποτέλεσμα; Οι παρέες που θα συναντήσετε εκεί πηγαίνουν χρόνια και έχουν πάντοτε διάθεση να κάνουν νέες γνωριμίες. Επιπλέον, η χώρα είναι μικρή και τα μαγαζιά που μπορεί να διασκεδάσει κανείς το βράδυ είναι περιορισμένα με αποτέλεσμα να μαζεύονται όλοι στα ίδια μέρη, οπότε το φλερτ γίνεται ακόμα πιο εύκολο. Συγκεκριμένα, όλες βραδιές ξεκινούν από το μπαρ Μπότζι που βρίσκεται στο λεγόμενο «Στενό» στην Χώρα (Απολλωνία) προσφέρεται για ένα πρώτο ήσυχο και κουβέντα.

Πάτμος

Το νησί της Αποκάλυψης μπορεί να σας ανοίξει τα μάτια και στον ερωτικό τομέα. Οι παραλίες είναι υπέροχες και το νησί ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, το οποίο σημαίνει πως όποια κι αν είναι η ηλικιακή σας ομάδα, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες επιλογές. Το νησί έχει πολλές παραλίες, αλλά το βράδυ οι επιλογές είναι ελάχιστες, αφού όλοι πίνουν το πρώτο τους ποτό στην χώρα στο θρυλικό μπαρ Αστοιβή και μετά κατηφορίζουν προς το λιμάνι (Σκάλα), όπου αν υπάρχει όρεξη το κέφι κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κουφονήσια

Άλλο ένα παράδειγμα νησιού που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και μαζεύει κατά κύριο λόγο μεγάλες παρέες. Είναι πολύ μικρό, χρειάζονται μόνο 5 λεπτά για να διασχίσει κανείς την χώρα, και οι παραλίες του είναι λίγες. Το βράδυ η νυχτερινή ζωή δεν είναι τόσο έντονη, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται πηγαδάκια από διαφορετικές παρέες που αρχίζουν σίγα- σιγά να έρχονται πιο κοντά. Αν δείτε κάποιον/ κάποια στην παραλία και σας αρέσει, το βράδυ σίγουρα θα πέσετε πάλι πάνω τους, οπότε μην χάσετε την ευκαιρία να γνωριστείτε. Επιπλέον, το γεγονός ότι ο νησί είναι μικρό και οι μετακινήσεις γίνονται αποκλειστικά με τα πόδια βοηθά να είστε πιο ανεξάρτητοι, να φύγετε από την παρέα σας και να κοινωνικοποιηθείτε ανενόχλητοι.

Ικαρία

Η Ικαρία κρύβει κι άλλα μυστικά εκτός από αυτό της μακροζωίας! Το χαλαρό πνεύμα που υπάρχει στο νησί, το καλό φαγητό, τα πανηγύρια και οι ωραίες παραλίες δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα που κάθε ελεύθερος/η θα εκτιμήσει. Το νησί είναι αυτό που θα έλεγε κανείς πιο παρεΐστικο και δύσκολα θα δει κανείς ζευγαράκια να περπατάνε χέρι χέρι. Εάν το προτιμήσετε, μην ξεχάσετε να πάτε σε κάποιο πανηγύρι, να επισκεφτείτε την παραλία Σεϋχέλες και να δοκιμάσετε την τύχη σας στο σερφ, αφού υπάρχουν πολλές αντίστοιχες σχολές που φιλοδοξούν να σας διδάξουν να δαμάσετε τα κύματα. Άλλωστε αυτές οι δραστηριότητες είναι ό,τι πρέπει για να κάνετε γνωριμίες.