«Πόρτα» σε 50 Έλληνες και Τούρκους πολίτες έριξαν οι τουρκικές αρχές στον Έβρο

«Πόρτα» σε 50 Έλληνες και Τούρκους πολίτες έριξαν οι τουρκικές αρχές στον Έβρο
eurokinissi

Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν τη διέλευση Ελλήνων και Τούρκων πολιτών στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο.

Όπως μεταδίδει το news247.gr, το πούλμαν των εκπροσώπων σωματείων ακινητοποιήθηκε πριν από κάποια ώρα στη γέφυρα που συνδέει τις δύο χώρες στους Κήπους. Τα άτομα από ελληνικά σωματεία είχαν προγραμματίσει επίσκεψη στην πόλη Κεσσάνη και εκδήλωση για το προσφυγικό, αλλά και ενάντια στο φράχτη από κοινού με εκπροσώπους τουρκικών σωματείων.

Η Πανελλαδική κινητοποίηση, που αποτελείται από σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες για το προσφυγικό -μεταναστευτικό, στη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, προέβλεπε ειρηνική πορεία στην πόλη της Ορεστιάδας και από εκεί θα ξεκινούσαν με πούλμαν για τα σύνορα με την Τουρκία.

Οι διαδηλωτές από εκεί θα κατευθύνονταν στην τουρκική πόλη Κεσσάνη, όπου ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις για το προσφυγικό και ενάντια στην ύπαρξη του φράχτη. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε στα σύνορα με τις ελληνικές αρχές να ζητούν την αποχώρησή του από το σημείο προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247 που συνομίλησε με Έλληνες που βρίσκονται στο πούλμαν, η αντίδραση των τουρκικών αρχών είναι εντελώς αναίτια, καθώς όλοι οι επιβαίνοντες διαθέτουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να περάσουν στην Τουρκία. Επιπλέον, όπως ανακοινώνουν οι πολίτες, παρά το γεγονός πως ενημερώθηκε το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, δεν υπήρξε καμιά αντίδραση.

Δημοφιλή