Χώρισες; Τότε, θα έχεις σίγουρα ακούσει τις παρακάτω 12 (εκνευριστικές) φράσεις

Χώρισες; Τότε, θα έχεις σίγουρα ακούσει τις παρακάτω 12 (εκνευριστικές) φράσεις
Woman with head in hands
Jamie Grill via Getty Images
Woman with head in hands

Ένα από τα πράγματα που είναι ευχάριστο όταν είσαι σε σχέση είναι ότι κανείς δεν νιώθει την ανάγκη να σου δώσει συμβουλές για το πως θα αποκτήσεις σχέση. Εάν είσαι μόνος σου, όμως, όλοι έχουν άποψη για την προσωπική σου ζωή.

Σε αυτό συμφωνούν και οι αναγνώστες της HuffPost, οι οποίοι μοιράζονται τις πιο άχρηστες συμβουλές που έχουν ακούσει μετά από έναν χωρισμό.

«Κάποια στιγμή θα γνωρίσεις τον ιδανικό»

«Οι σχέσεις μπορεί να είναι καλές, αλλά μπορεί να είναι και φριχτές, αλλά ποτέ δεν μπορούν να σε ολοκληρώσουν. Τέτοιου είδους σχόλια κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και δηλώνουν ότι όσο κι αν απολαμβάνεις την ελεύθερη ζωή, η κανονική ζωή δεν ξεκινά μέχρι να κάνεις οικογένεια.»

Ashley Lawson

«Τι κάνεις όλη μέρα;»

«Ως χωρισμένη μητέρα που δεν βλέπω τον γιο μου μερικά σαββατοκύριακα επειδή πηγαίνει στον πατέρα του, οι άνθρωποι νομίζουν ότι ζω μία τέλεια ζωή και δεν έχω τις ίδιες ευθύνες με αυτές που έχουν οι μητέρες που είναι κάθε μέρα με τα παιδιά τους. Νομίζουν ότι είμαι ξέγνοιαστη που δνε βλέπω τον γιο μου κάθε μέρα.»

Kathy Kaveh

«Σίγουρα δεν σε πειράζει να έρθεις μόνος σου; Θα είναι όλο ζευγάρια.»

«Έχω χωρίσει εδώ και 5 χρόνια και δεν με πειράζει καθόλου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω κάπου μόνος μου και γνωρίζω πως να μιλήσω σε ανθρώπους που έχουν σχέση, οπότε είμαι πολύ καλά.»

Matt Sweetwood

«Πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να δεις τι θέλεις»

«Ξέρω πολύ καλά τι θέλω, οπότε μην υποθέτεις ότι χρειάζομαι λίγο χρόνο για να ανακαλύψω τι θέλω. Θέλω οικονομική ελευθερία, οικονομική σταθερότητα, αγάπη. Θέλω ευτυχισμένα, υγιή, παραγωγικά, ευγενικά παιδιά που δεν ζουν με φόβο. Θέλω να ασκούμαι συχνά, να τρώω υγιεινά, να πίνω πολύ νερό και να μειώσω το άγχος μου.»

Heather Gillis Harris

«Πώς δουλεύεις και προσέχεις τα παιδιά μόνη σου;»

«Σας έχω νέα. Υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που είναι παντρεμένες και καταφέρνουν να δουλεύουν και να φροντίζουν τα παιδιά τους μόνοι τους. Όταν εξηγώ στους ανθρώπους ότι τα παιδιά μου κι εγώ είμαστε μια ομάδα και ότι όλοι βοηθάνε, πολλοί είναι εκείνοι που ζηλεύουν.»

Alison Jacobson

«Γιατί δεν παίρνεις έναν σκύλο αν νιώθεις μόνος;»

«Φυσικά, αυτό και θα βοηθήσει. Γιατί δεν προσθέτουμε κι έναν ακόμα παράγοντα δυσκολίας στην ζωή μου αυτή την στιγμή που έχω δώσει προτεραιότητα στην δουλειά και την οικογένειά μου;»

«Δεν ανησυχείς ότι θα είσαι πολύ μεγάλη όταν αποφασίσεις ότι τελικά θέλεις παιδιά;»

«Αυτή τη στιγμή δεν σχεδιάζω καν να κάνω παιδιά, αλλά αυτή η απόφαση δεν έχει να κάνει με το αν έχω σχέση, ούτε θα άλλαζα γνώμη αν είχα ένα δαχτυλίδι στο χέρι μου. Με εκπλήσσει συνεχώς το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι πιστεύουν ότι θέλω να κάνω παιδιά, αλλά με τρομάζει το γεγονός ότι μπορεί να μην είμαι γόνιμη όταν έρθει ο καιρός. Είναι προσβλητικό.»

Ashley Lawson

«Πάλι θα αρχίσεις τα ραντεβού; Δεν ξέρω πως το κάνεις.»

«Το να αρχίσεις να βγαίνεις μετά από το διαζύγιο είναι δύσκολο. Για την ακρίβεια, είναι απαίσιο. Οπότε, σας παρακαλώ μην το κάνετε χειρότερο, δείχνοντας τρομαγμένοι όταν μοιράζομαι μαζί σας τις τρομακτικές μου ιστορίες. Μην δείχνετε τόσο ανακουφισμένοι που κάθε βράδυ γυρίζει σπίτι ο άντρας σας και μην μου υπόσχεστε ότι υπάρχουν ακόμα μερικοί εξαιρετικοί άντρες εκεί έξω.»

Heather Gillis-Harris

«Η ζωή σου πρέπει να είναι τόσο λαμπερή και διασκεδαστική.»

«Σίγουρα το να είσαι ελεύθερος έχει ένα επίπεδο ελευθερίας που δεν είχα βιώσει στον γάμο μου, όπως το να έχεις όλο το κρεβάτι δικό σου, να τρως ό,τι θέλεις για πρωινό, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν είναι και τόσο ευχάριστα.»

Danielle Porter

«Δεν ανησυχείς για τα παιδιά όταν δεν είναι μαζί σου;»

«Φυσικά και ανησυχώ! Ανησυχούσα και όταν ήμουν παντρεμένη. Γνωρίζω, όμως, ότι δεν μπορώ να ελέγξω τα πάντα που κάνουν τα παιδιά μου και, σίγουρα, δεν μπορώ να ελέγξω αυτά που κάνει ο πρώην άντρας μου. Οπότε, προσπαθώ να παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις που μπορώ για τα παιδιά μου και να μην ασχολούμαι με τα υπόλοιπα. Κι αν είστε παντρεμένοι, πρέπει να κάνετε το ίδιο πράγμα.»

Cherie Morris

«Πρέπει να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου»

«Νομίζω ότι αυτός ήταν και ο λόγος που χώρισα, επειδή αγαπάω τον εαυτό μου. Πήρα διαζύγιο γιατί δεν ήμουν ευτυχισμένη. Επειδή εκείνος δεν ήταν ευτυχισμένος. Επειδή και οι δύο δεν ήμασταν ευτυχισμένοι. Μετά από χρόνια θεραπείας, συνειδητοποίησαν ότι επειδή αγαπάω τον εαυτό μου δεν είμαι με τον σωστό άνθρωπο, ούτε κι εκείνος. Προτιμώ να είμαι μόνη μου και να αγαπάω τον εαυτό μου, πατά σε μία σχέση που με κάνει να νιώθω μόνη.»

Heather Gillis Harris

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.