Σύμφωνα με τον Τόσκα ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών δεν ξυλοκοπήθηκε από αναρχικούς, αλλά από κάποιον κακοήθη

Σύμφωνα με τον Τόσκα ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών δεν ξυλοκοπήθηκε από αναρχικούς, αλλά από κάποιον κακοήθη
Eurokinissi

Στον άγριο ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκας.

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, ο κ. Τόσκας έδειξε ως δράστη της επίθεσης κάποιον... «κακοήθη», όπως τον χαρακτήρισε, που αποσπάστηκε από μια πορεία, όπως είπε.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξή του:

Κύριε Υπουργέ η Νέα Δημοκρατία συχνά και τελευταία με αυτό το περιστατικό με τον επικεφαλής της Τροχαίας, λέει ότι υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στον πολίτη, ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα φαινόμενα κουκουλοφόρων, επιθέσεων, κλοπών, βίας. Υπάρχει μία ανασφάλεια στον πολίτη.

Τόσκας: Απόλυτα υποκριτική η στάση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αφού επί δεκαετίες δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Σκούπιζαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί που λέγεται Εξάρχεια ή άλλες περιοχές με προβλήματα σε όλη την Ελλάδα και τώρα πιάνονται από μεμονωμένα περιστατικά. Τα κάνουν σημαία και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ο κόσμος ξέρει ποιος για πρώτη φορά και ποια κυβέρνηση κάνει επιχειρήσεις εναντίον του κοινού εγκλήματος των ναρκωτικών στα Εξάρχεια, ξέρει σε άλλες δύσκολες περιοχές πώς ενεργούμε. Δεν κάνουμε θαύματα. Δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά προσπαθούμε. Και ξέρουν ποιοι ασχολούνται αποκλειστικά με ψηφοθηρική νοοτροπία, δηλαδή οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες βγαίνουν τώρα και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με προπαγάνδα χειρίστου είδους και συνήθως αναποτελεσματικά προσπαθούν να αναδείξουν δυσάρεστα περιστατικά. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ένας ευγενέστατος άνθρωπος χτυπήθηκε από κάποιον κακοήθη που αποσπάστηκε από μια πορεία. Προσπαθούμε να τον βρούμε. Απαράδεκτη κατάσταση, αλλά από την άλλη μεριά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κάνουν μια κακού είδους προπαγάνδα και αναδεικνύουν επιμέρους ζητήματα προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Ζούμε τώρα μια νέα περίοδο του προσφυγικού προβλήματος κύριε Υπουργέ. Είδαμε και τι έγινε και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και, εν πάση περιπτώσει, τις επιφυλάξεις που εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυρία Μέρκελ και οι Ηνωμένες Πολιτείες ακόμα. Δεν ξέρω, όλη αυτή η αύξηση των προσφυγικών ροών τον τελευταίο χρόνο, η παρουσία των προσφύγων σε σχέση -και θα το διατυπώσω όσο πιο προσεχτικά μπορώ κύριε Υπουργέ γιατί έχουμε λουλούδια και Έλληνες- δεν είναι να τα ρίχνουμε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αλλά εν πάση περιπτώσει έχει αυξήσει τη δουλειά σας; Έχει αυξήσει την ετοιμότητά σας;

Τόσκας: Καταρχάς εμείς βοηθήσαμε, όπως οφείλουμε, την όλη κυβερνητική προσπάθεια στο να χτιστούν υποδομές, να χτιστούν καταυλισμοί στα νησιά, να χτιστούν καταυλισμοί στον ηπειρωτικό χώρο, να υπάρχει αστυνόμευση σε αυτές τις περιοχές. Ξέρετε κοντά σας, η Θεσσαλονίκη, μια φιλόξενη πόλη, φιλοξενεί αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων και έχει επιβαρυνθεί -αν θέλετε- και υπέρμετρα. Μπορώ να το αναγνωρίσω. Προσπαθούμε λοιπόν και να βοηθήσουμε στα γενικότερα ζητήματα του προσφυγικού, αλλά και στα θέματα ασφάλειας. Βλέπετε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα περιστατικά. Υπάρχει παραβατικότητα μικρής έκτασης γύρω από αυτό το θέμα. Είναι όμως ένα μεγάλο ζήτημα το προσφυγικό, ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Βλέπετε και χθεσινές δηλώσεις, είδατε Μέρκελ, Ρέντσι, κ.λπ, που επικεντρώθηκαν σε αυτό το θέμα. Μας προβληματίζουν οι ροές, ακόμα και οι μικρές των 50 - 100 ανθρώπων την ημέρα και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εξαρτάται από τις ροές που έρχονται από την Τουρκία και εξαρτάται από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία πιέζουμε προκειμένου να βρεθεί καλύτερη λύση, πιο συμφέρουσα για τη χώρα μας. Είναι μεγάλο πρόβλημα, καθημερινά κάνουμε κινήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Κάποιοι που ισχυρίζονται ότι με μια απλή κίνηση θα το έλυναν λένε παραμύθια, λένε ψέματα. Έχει δυναμική το ζήτημα. Προσπαθούμε με καθημερινές κινήσεις να το φέρουμε στα μέτρα τα δικά μας, κοντά στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση, αλλά και στο συμφέρον της χώρας.

Δημοφιλή