Σκάνδαλο με ανήλικη αμαυρώνει την εικόνα της αστυνομίας της Βόρειας Καλιφόρνια

Σκάνδαλο με ανήλικη αμαυρώνει την εικόνα της αστυνομίας της Βόρειας Καλιφόρνια
Facebook

Στη μήνυση επτά αστυνομικών της ευρύτερης περιοχής του San Francisco Bay Area οδηγήθηκε η Εισαγγελέας του Alameda County, Nancy O'Malley κατηγορώντας τους για την εμπλοκή τους σε πορνεία, ασέλγεια και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Πρόκειται για πέντε μέλη του αστυνομικού τμήματος του Oakland ένα μέλος του γραφείου του σερίφη της Contra Costa County και ακόμα του αστυνομικού τμήματος του Livermore.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την αυτοκτονία ενός αστυνομικού του Oakland ο οποίος άφησε πίσω του ένα σημείωμα αυτοκτονίας δηλώνοντας ότι είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση εφηβικής πορνείας. Στο σημείωμα του μάλιστα έδωσε τα ονόματα και άλλων συναδέλφων του οι οποίοι φέρετε ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη.

Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει μια σειρά από παραιτήσεις και απολύσεις. Τον Ιούνιο, τρεις αρχηγοί της αστυνομίας Oakland έχασαν τη δουλειά τους μέσα σε μία εβδομάδα. Την περασμένη Τετάρτη, άλλοι τέσσερις αστυνομικοί του τμήματος απολύθηκαν, ενώ την περασμένη Πέμπτη παραιτήθηκε ένας αξιωματικός από το αστυνομικό τμήμα του Livermore.

Η 19χρονη σήμερα Celeste Guap φέρεται να έκανε σεξ με περισσότερους από δώδεκα αστυνομικούς.

Δημοφιλή