Αντιδράσεις για την εξύβριση του νεκρού blogger Galaxyarchis από τον Θεοδωράκη. «Πολιτική αλητεία» καταγγέλει η Γεροβασίλη

Αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής για την εξύβριση του νεκρού blogger Galaxyarchis από τον Θεοδωράκη
sooc

Οι αναφορές του Σταύρου Θεοδωράκη στον νεκρό blogger Galaxyarchis (ή Μάλλον Ακίνδυνος) και κατά κόσμον Πέτρο Παπαθανασίου, «άναψε φωτιές» στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και την πολιτική.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού στην ομιλία του έκανε λόγο για «αποβράσματα», δείχνοντας εκδότες του Χωνιού και του Οlympia.gr και κάνοντας λόγο για «πληρωμένους από την κυβέρνηση υβριστές του». Το ατόπημα βέβαια ήταν πως μεταξύ αυτών «στόλισε» με τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς ήταν και ο blogger Galaxyarchis, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν μια βδομάδα.

Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να ασχοληθεί με συνεργάτη μου που σκοτώθηκε πριν μια βδομάδα, αυτός ο νέος ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσίως, δεν ήταν κομματόσκυλο, δεν ήταν κολλητός, δεν ήταν του κόμματος. 'Ενα νέο παιδί που υπηρέτησε αυτό για το οποίο κλήθηκε στο δικό μου γραφείο, με ήθος και συνέπεια. Ο κ. Θεοδωράκης ξεπέρασε τα όρια, για σοβαρούς αντιπάλους μου έχω αποφύγει χαρακτηρισμούς. Σήμερα θα το κάνω. Χυδαιότητα, ξεπέρασε τα όρια και η πολιτική αλητεία. Θα τον χαρακτήριζα αεριτζή, αλλά είμαι πιο θυμωμένη».

Το δε Ποτάμι απάντησε με ανακοίνωση και προσπάθησε να υποστηρίξει, εμμέσως, ότι ο χαρακτηρισμός «αποβράσματα» δεν αναφερόταν και στον νεκρό blogger ενώ το μεσημέρι μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣKAΪ ο κ.Θεοδωράκης επέμεινε πως δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε πρόσωπα αλλά σε μια γενικότερη πρακτική που ακολουθεί η κ.Γεροβασίλη, χρησιμοποιώντας διάφορα άτομα «για να κάνουν bulling στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης».

Στη δε ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται: «H κυρία Γεροβασίλη κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Αυτή καταγγέλλουμε κι αυτή πρέπει να απολογηθεί. Και δεν την καταγγέλλουμε μόνο εμείς αλλά όλο το διαδίκτυο. Ας μπει στον κόπο να δει τις σχετικές αναρτήσεις. Όλοι αναρωτιούνται: πόσα τρολ πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για να βρίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους της κυρίας Γεροβασίλη και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να της θυμίσουμε ότι είναι κυβερνητική εκπρόσωπος και όχι αρχηγός παρακρατικής ομάδας; H κυρία Γεροβασίλη κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Αυτή καταγγέλλουμε κι αυτή πρέπει να απολογηθεί. Και δεν την καταγγέλλουμε μόνο εμείς αλλά όλο το διαδίκτυο. Ας μπει στον κόπο να δει τις σχετικές αναρτήσεις. Όλοι αναρωτιούνται: πόσα τρολ πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για να βρίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους της κυρίας Γεροβασίλη και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να της θυμίσουμε ότι είναι κυβερνητική εκπρόσωπος και όχι αρχηγός παρακρατικής ομάδας;», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντως έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση και κατά τη δευτερολογία του και επιτέθηκε στην Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας: «Εμφανίστηκε ως μητέρα των τρολ και ότι εκτελούν τις εντολές της. Το ποιους πληρώνει το ελληνικό κράτος δεν είναι υπόθεση της κ. Γεροβασίλη. Όλοι αναρωτιούνται πόσα τρολ πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για να βρίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης».

To όλο θέμα όμως προκάλεσε και πολλά σχόλια χρηστών του Τwitter και ήταν πολλοί αυτοί που καταφέρονταν κατά του Σταύρου Θεοδωράκη, χρησιμοποιώντας συχνά προσβλητικές εκφράσεις.

Δημοφιλή