Ποια χώρα έχει τους πιο έξυπνους φοιτητές;

Ποια χώρα έχει τους πιο έξυπνους φοιτητές;
Getty Images

Η ιεραρχία της ανώτατης εκπαίδευσης είναι ιδιαιτέρως αυστηρή. Και οι διεθνείς πίνακες κατάταξης υψηλού προφίλ αποτελούν τη δημόσια μορφή αυτής της ιεραρχίας.

Και μπορεί αυτοί οι πίνακες να εξετάζουν μία ποικιλία ποικιλία παραμέτρων, όπως είναι η φήμη και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά προκειμένου να φτάσουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, αυτό που δεν λαμβάνουν συχνά υπόψιν τους, ωστόσο, είναι οι ικανότητες των φοιτητών.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνας, εξετάζοντας φοιτητές που έχουν αποφοιτήσει σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.

Τα αποτελέσματα που πρόεκυψαν διαφέρουν από τους διεθνείς πίνακες κατάταξης πανεπιστημίων, στους οποίους κυριαρχούν κυρίως πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Βρετανίας, όπως το Harvard, το MIT, το Stanford, η Οξφόρδη, το Cambridge και το UCL.

Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έρευνας ο OECD εξέτασε τις δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής των φοιτητών και οι υψηλότερες δεν ανήκαν σε σπουδαστές των πανεπιστημίων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου - όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι από εμάς - αλλά της Ιαπωνίας και της Φινλανδίας.

Αυτή είναι η λίστα με τους πιο έξυπνους φοιτητές σύμφωνα με τον OECD:

  1. Ιαπωνία
  2. Φινλανδία
  3. Ολλανδία
  4. Αυστραλία
  5. Νορβηγία
  6. Βέλγιο
  7. Νέα Ζηλανδία
  8. Αγγλία
  9. ΗΠΑ
  10. Δημοκρατία της Τσεχίας

Πηγή: BBC

Δημοφιλή