ΔΙΕΘΝΕΣ
26/05/2015 12:26 EEST | Updated 26/05/2015 12:28 EEST

11χρονος αποφοίτησε από το Κολλέγιο με τρία πτυχία

MICHAEL KAPPELER via Getty Images
Graduates of the private 'International Business School Berlin' (IBS) throw their doctoral caps in the air as they pose for a family picture 31 January 2008 in front of the Brandenburg Gate in Berlin. The young men and women finished their studies in international management. AFP PHOTO DDP/MICHAEL KAPPELER GERMANY OUT (Photo credit should read MICHAEL KAPPELER/AFP/Getty Images)

Ένα 11χρονο αγόρι από το Σακραμέντο ήταν μεταξύ των 1.800 φοιτητών που αποφοίτησαν από το American River College, στις 20 Μαίου.

Ο 11χρονος φοιτητής, που όπως παραδέχθηκε έβρισκε το σχολείο «βαρετό», μιλώντας στο KXTV, δήλωσε πως «είναι ωραίο να αποφοιτείς με τρία πτυχία». Το πρώτο του πτυχίο είναι στα μαθηματικά και τη φυσική πιστήμη, το δεύτερο στις γενικές επιστήμες και το τρίτο στις σπουδές ξένων γλωσσών.

Ο Tanishq Abraham, όπως είναι το όνομα του, αποφοίτησε σε ηλικία 10 ετών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση- οχτώ χρόνια πριν τη συνήθη ηλικία- ενώ παρακολουθεί μαθήματα στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα (ARC) από την ηλικία των 7 χρόνων, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο νεαρός απόφοιτος είναι μέλος της «Mensa International», μιας ακαδημαϊκής και κοινωνικής οργάνωσης, για ανθρώπους των οποίων το IQ αντιστοιχεί στο 2% του πληθυσμού, από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων. Η αδερφή του, 9 χρονών, παρακολουθεί επίσης μαθήματα στο Κολλέγιο από αυτό το έτος,

Εκπρόσωπος του Κολλεγίου, σημείωσε πως «είναι πιθανότατα ο νεότερος απόφοιτος όλων των εποχών. Δεν έχουμε όλα τα στοιχεία ώστε να το επιβεβαιώσουμε, αλλά σίγουρα είναι ο νεότερος αυτής της χρονιάς».

Ο 11χρονος απόφοιτος που οι γονείς του λένε πως ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά, ήδη από το νηπιαγωγείο, μακροπρόθεσμα θα ήθελε να γίνει ιατρός, ιατρικός ερευνητής και πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, λέει. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχει ήδη παρουσιαστεί ως ομιλητής σε διοργανώσεις TedTalk, ενώ έχει δώσει ομιλία και στους εργαζομένους της NASA.