ΔΙΕΘΝΕΣ
05/12/2016 10:07 EET | Updated 05/12/2016 13:57 EET

Συρία: Σίγησε ο λογαριασμός στο Twitter επτάχρονης που έγραφε από το Χαλέπι

Twitter/ALEBEDBANA

Μια επτάχρονη, τα tweets της οποίας από το πολιορκημένο ανατολικό Χαλέπι προσέλκυσαν διεθνές ενδιαφέρον, έχει εξαφανιστεί από τα social media, ενώ είναι σε εξέλιξη οι επιθετικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού εναντίον της πόλης.

Η μικρή, Μπανά Αλαμπέντ, έγραφε στα αγγλικά με τη βοήθεια της μητέρας της, η οποία είναι δασκάλα, και έδινε μια εικόνα της κατάστασης στην πόλη. O λογαριασμός της ωστόσο σίγησε την Κυριακή, καθώς δυνάμεις του συριακού στρατού έμπαιναν στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Το τελευταίο tweet, της μητέρας της, έγραφε πως «είμαστε σίγουροι πως καταλαμβανόμαστε από τον στρατό τώρα. Θα ξαναϊδωθούμε ξανά κάποια άλλη ημέρα, αγαπητέ κόσμο. Αντίο- Φατιμά».

Ο λογαριασμός (@alabedbana) είχε πάνω από 100.000 followers. Σε συζήτησή της με το BBC τον Οκτώβριο, η Φατιμά είχε πει πως αυτό που ήθελε η κόρη της ήταν «ο κόσμος να ακούσει τη φωνή μας».

Σε tweet του Νοεμβρίου αναφερόταν πως το σπίτι τους είχε βομβαρδιστεί, ενώ σε άλλο ότι μια φίλη είχε σκοτωθεί όταν το σπίτι της χτυπήθηκε. Η Μπανά έχει δύο αδελφούς, τον πεντάχρονο Μοχάμεντ και τον τρίχρονο Νουρ.

O λογαριασμός είχε τραβήξει την προσοχή της Τζ. Ρόουλινγκ, συγγραφέα του «Χάρι Πότερ».

Πηγή: BBC