ΔΙΕΘΝΕΣ
07/12/2016 09:48 EET | Updated 07/12/2016 10:00 EET

Time: Ο Ντόναλντ Τραμπ «πρόσωπο της χρονιάς» για το 2016

President-elect Donald Trump speaks to supporters during a rally in Fayetteville, N.C., Tuesday, Dec. 6, 2016. (AP Photo/Gerry Broome)
ASSOCIATED PRESS
President-elect Donald Trump speaks to supporters during a rally in Fayetteville, N.C., Tuesday, Dec. 6, 2016. (AP Photo/Gerry Broome)

Το περιοδικό Time επέλεξε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ως πρόσωπο της χρονιάς.

«Είναι μεγάλη τιμή, σημαίνει πολλά» είπε ο Τραμπ στην εκπομπή «Today» του NBC σε συνέντευξή του λίγο μετά την ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει συνοπτικά το Time, ο Ντόναλντ Τραμπ επελέγη πρόσωπο της χρονιάς επειδή «υπενθύμισε στην Αμερική πως η δημαγωγία τρέφεται από την απελπισία και ότι η αλήθεια είναι όσο ισχυρή είναι η εμπιστοσύνη σε αυτούς που την λένε, επειδή έδωσε δύναμη σε ένα κρυμμένο μέρος του εκλογικού σώματος καθιστώντας mainstream τους θυμούς του και κάνοντας live streaming τους φόβους του και επειδή διαμόρφωσε την πολιτική κουλτούρα του αύριο καταστρέφοντας αυτή του χθες».

«Για αυτούς που πιστεύουν ότι αυτό ήταν προς το καλύτερο, η νίκη του Τραμπ αντιπροσωπεύει ένα χτύπημα σε μια καλά εδραιωμένη και αλαζονική άρχουσα τάξη η οποία είχε καθυστερήσει πολύ, για αυτούς που το βλέπουν ως κάτι προς το χειρότερο, η καταστροφή επεκτείνεται στις πολύτιμες νόρμες ευγένειας και λόγου, η πολιτική δηλητηριάζεται από ρατσισμό, σεξισμό, πρωτογονισμό. Σε αυτούς που τον πιστεύουν, φέρνει αλλαγή...στους επικριτές του εμπνέει φόβο τόσο για αυτά που μπορεί να κάνει, όσο και για αυτά που μπορεί να γίνουν στο όνομά του».

«Οι υποστηρικτές του και οι επικριτές του θα ανακαλύψουν μαζί πόσα από όσα είπε πιστεύει πραγματικά» σημειώνεται σε άλλο σημείο του σχετικού κειμένου.