ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/02/2017 11:46 EET | Updated 15/02/2017 18:46 EET

Άγνωστοι ξυλοκόπησαν τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο

Eurokinissi

Στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» νοσηλεύεται ο γνωστός καθηγητής Διεθνών Σπουδών Άγγελος Συρίγος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ομάδα ατόμων τον πλησίασε το μεσημέρι της Τετάρτης και άρχισε να τον χτυπά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο κεφάλι. Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την υγεία του.

ΣΥΡΙΖΑ: Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια ούτε πουθενά

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση τονίζοντας ότι «ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού».

ΝΔ: Να αναλάβει τις ευθύνες του ο υπουργός

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».

Καταδίκη από ΑΝΕΛ

«Η επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής 'Αγγελος Συρίγος στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, ήταν καθαρά τραμπούκικη και εγκληματική ενέργεια, την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Εγκληματικές ενέργειες προφανώς δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

ΚΚΕ: Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των φοιτητών

Το ΚΚΕ με σχόλιο του γραφείου Τύπου, καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, στον χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, επισημαίνοντας ότι "τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των φοιτητών και των σπουδαστών".

Sponsored Box