Το κορίτσι που με ένα χαμόγελο τα έβαλε με ομάδα ακροδεξιών και υπερασπίστηκε μία άλλη γυναίκα

Το κορίτσι που με ένα χαμόγελο τα έβαλε με ομάδα ακροδεξιών και υπερασπίστηκε μία άλλη γυναίκα

Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει τις τελευταίες ημέρες η φωτογραφία της Saffiyah Khan.

Ο λόγος για το το νεαρό κορίτσι, που σύμφωνα με το BBC, στάθηκε μπροστά στον μαινόμενο an Crossland, ηγέτη του ακροδεξιού English Defence League, όταν είδε πως περίπου 25 άντρες είχαν περικυκλώσει μια άλλη γυναίκα που φορούσε χιτζάμπ και φώναξε τη λέξη «Ισλαμοφοβία» προς το μέρος των συγκεντρωμένων του EDL.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η νεαρή Khan δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, αλλά όταν είδε ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα για να υπερασπιστούν την φοβισμένη μουσουλμάνα αισθάνθηκε την ανάγκη να επέμβει και να την υπερασπιστεί.

Και το έκανε με τον πιο απλό και πιο παραστατικό τρόπο. Απλά στάθηκε μπροστά στους ακροδεξιούς με ένα πλατύ, περιφρονητικό χαμόγελο.

Μετά από αυτή την κίνηση, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από την Saffiyah Khan. και άρχισαν να της φωνάζουν απειλητικά, ενώ τη στιγμή κατέγραψε φωτογράφος του Press Association.

«Μια ομάδα από 25 μεγαλόσωμους άνδρες του EDL με περικύκλωσαν», είπε η ίδια.

«Με είχαν περικυκλώσει και απλά βγήκα μπροστά και αυτοπροσδιορίστηκα ως κάποια που υποστηρίζει εκείνους για τους οποίους εναντιώνονται.

Η Khan η οποία έχει γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει καταγωγή από το Πακιστάν και τη Βοσνία είπε ότι «δεν φοβήθηκε καθόλου».

(σ.σ Ένας από αυτούς) «έβαλε το δάχτυλό του μπροστά στο πρόσωπό μου και ήταν πολύ επιθετικός. Ένας αστυνομικός πλησίασε και αμέσως πήρε το δάχτυλό του από το πρόσωπό μου. Δεν θα είχα απαντήσει βίαια....»,είπε.

Το EDL ισχυρίστηκε στο Facebook ότι το νεαρό κορίτσι ήταν μέρος μιας ομάδας που είχε διακόψει την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων τρομοκρατικής επίθεσης στη Στοκχόλμη.

«Μένω αρκετά ήρεμη σε αυτές τις καταστάσεις. Ήξερα ότι προσπαθούσε να με προκαλέσει, αλλά εγώ δεν θα το έκανα. Απλά έμεινα μπροστά του», αναφέρει η νεαρή από το Μπέρμιγχαμ. «Έχω χάσει την ανωνυμία μου, λόγω της εικόνας, αλλά συνολικά άξιζε τον κόπο. Αν και μάλλον πλέον με έχουν στοχοποιήσει, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο πολλοί άνθρωποι θα ήταν τόσο υποστηρικτικοί, γι 'αυτό άξιζε τον κόπο», καταλήγει η θαρραλέα Khan.

Δημοφιλή