ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/06/2017 17:13 EEST | Updated 23/06/2017 17:13 EEST

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την απόπειρα εισβολής χάκερ στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού

Alkis Konstantinidis / Reuters
Greek Prime Minister Alexis Tsipras attends a parliamentary session before a vote on the latest round of austerity Greece has agreed with its lenders, in Athens, Greece, May 18, 2017. REUTERS/Alkis Konstantinidis

«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή», διαβεβαιώνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση από χάκερς στη ιστοσελίδα primeminister.gov.gr., το υπουργείο σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το υπουργείο δεν διευκρινίζει ποιοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ωστόσο δημοσιεύματα έκαναν λόγο για Τούρκους χάκερ που κατάφεραν να δημοσιεύσουν αναρτήσεις σχετικά με την λειτουργία της Αγίας Σοφίας.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post