Εισαγγελική έρευνα για τις αφίσες με την φωτογραφία του καθηγητή Άγγελου Συρίγου

Εισαγγελική έρευνα για τις αφίσες με την φωτογραφία του καθηγητή Άγγελου Συρίγου
Eurokinissi

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε η υπόθεση του καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου 'Αγγελου Συρίγου η φωτογραφία του οποίου περιλαμβάνεται σε αφίσα που έχει τοιχοκολληθεί σε περιοχές της Αθήνας με σύνθημα «Αυτός είναι ο φασίστας».

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου θα διενεργηθεί για την υπόθεση της αφίσας προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις.

Ο καθηγητής βρέθηκε σήμερα Δευτέρα στην Ευελπίδων καθώς είχε προσδιοριστεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη του δεύτερου από τους τρεις νεαρούς που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του, τον περασμένο Φεβρουάριο σε προαύλιο χώρο του ιδρύματος. Το περιστατικό είχε συμβεί όταν ο κ. Συρίγος συνέστησε σε νεαρό που έγραφε με σπρέι στον τοίχο του Πανεπιστημίου να μην λερώσει γιατί λίγες ημέρες πριν είχαν καθαριστεί τα μάρμαρα. Ο καθηγητής δέχθηκε επίθεση από τρεις δράστες οι οποίοι τον χτύπησαν και του έβαψαν τα ρούχα με σπρέι.

Η δίκη αναβλήθηκε σήμερα, λόγω ωραρίου, για τις 19 Δεκεμβρίου καθώς ο καθηγητής ζήτησε να προσδιοριστεί όσο πιο σύντομα γίνεται καθώς τόνισε πως «υπάρχει ενεργός απειλή εναντίον λόγω αφίσας που κυκλοφορεί και με στοχοποιεί».

Για την υπόθεση καταδικάστηκε πριν λίγους μήνες ένας 25χρονος φοιτητής που φέρεται να ήταν στην ομάδα των τριών που ξυλοκόπησαν τον καθηγητή. Το δικαστήριο καταδίκασε τον 25χρονο σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή.

Δημοφιλή