Ο Σερ Ντέιβιντ Σουσέ, ο οποίος ενσάρκωσε με εξαιρετική επιτυχία τον θρυλικό ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό στη σειρά του ITV «Agatha Christie’s Poirot» (1989-2013), την οποία παρακολούθησαν 700 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 100 χώρες, θα είναι ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ «Mysteries on the Nile with Sir David Suchet».

Σύμφωνα με το Deadline, η παραγωγή έχει ήδη προαγοραστεί από το αυστραλιανό δίκτυο SBS, ενώ αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα highlights των φετινών London TV Screenings.

Advertisement
Advertisement

Στο «Mysteries on the Nile», ο Σουσέ ο οποίος δηλώνει γοητευμένος από τους αρχαίους πολιτισμούς, θα εξερευνήσει τα αιώνια αινίγματα της Αρχαίας Αιγύπτου ταξιδεύοντας στον Νείλο, έναν από τους πιο εμβληματικούς ποταμούς του κόσμου. Το ντοκιμαντέρ, που φέρει τη σφραγίδα της Pernel Media υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γκουίν Γουίλιαμς, βασίζεται στις πιο πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και την έρευνα αιχμής.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η επιστροφή μου στην Αίγυπτο προκειμένου να εμβαθύνω σε αυτόν τον εμβληματικό πολιτισμό σε συνεργασία με την Pernel Media», ανέφερε σε δήλωσή του ο πολυβραβευμένος Βρετανός ηθοποιός. «Είναι πραγματικά συναρπαστικό το γεγονός ότι μου δίνεται η ευκαιρία να εξιχνιάσω ένα διαφορετικό είδος μυστηρίου και να φέρω στο φως την αλήθεια για έναν αρχαίο κόσμο που εξακολουθεί να επηρεάζει την καθημερινότητά μας», πρόσθεσε.

Ο Ντέιβιντ Σουσέ είχε πρωταγωνιστήσει το 2004 στην τηλεοπτική μεταφορά του «Death on the Nile» (Έγκλημα στον Νείλο), ενός από τα διασημότερα μυθιστορήματα της Άγκαθα Κρίστι, το οποίο μεταφέρθηκε πρόσφατα και στη μεγάλη οθόνη με Πουαρό τον Κένεθ Μπράνα. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων αναμένονται να ξεκινήσουν την άνοιξη.