Μετά τη ντοματοσούπα και τον πουρέ, είναι η ώρα του γλυκού.
Δύο ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Just Stop Oil» πέταξαν τούρτα σοκολάτας στο κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου Γ′ που εκτίθεται στο μουσείο Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο.
Οι ακτιβιστές για το κλίμα απαιτούν από την κυβέρνηση να τερματίσει όλες τις νέες άδειες που αφορούν έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η Έιλιντ ΜακΦάντεν, 20 ετών και ο Τομ Τζόνσον, 29 ετών, πλησίασαν σήμερα Δευτέρα (24/10) το πρωί το ομοίωμα στο γνωστό μουσείο, και όπως αποτυπώνεται σε βίντεο κάλυψαν το πρόσωπο με την τούρτα.
🎂 BREAKING: JUST STOP OIL CAKES THE KING 🎂
— Just Stop Oil ⚖️💀🛢 (@JustStop_Oil) October 24, 2022
👑 Two supporters of Just Stop Oil have covered a Madame Tussauds waxwork model of King Charles III with chocolate cake, demanding that the Government halts all new oil and gas licences and consents.#FreeLouis #FreeJosh #A22Network pic.twitter.com/p0DJ8v3XVB
Κατά τη διάρκεια αυτής της δράσης, ένας από τους ακτιβιστές είπε ορισμένα από τα λόγια μιας ομιλίας που έκανε στα τέλη του 2019 ο Κάρολος, τότε Πρίγκιπας της Ουαλίας. Τότε έλεγε ότι οι νέοι της γενιάς των εγγονών του «απαιτούν άμεσες ενέργειες και όχι απλά λόγια».
«Βρισκόμαστε εδώ επειδή επιδιώκουμε να προστατεύσουμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας, επειδή επιδιώκουμε να προστατεύσουμε αυτή την πράσινη και ευχάριστη γη που είναι η κληρονομιά όλων μας», είπαν οι δύο ακτιβιστές.
«Η επιστήμη είναι σαφής. Το αίτημα είναι απλό: απλά σταματήστε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Είναι πανεύκολο», πρόσθεσαν.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία έγραψε στο Twitter ότι η αντίδραση εναντίον των ακτιβιστών ήταν άμεση με τους δύο να συλλαμβάνονται για «εγκληματική ζημιά».
Four people have been arrested after chocolate cake was thrown on a waxwork of the King at Madame Tussauds in London
✍️: @lauren_gilmour4https://t.co/abn8BlzK8R— PA Media (@PA) October 24, 2022Advertisement