«Δεν πιστεύω στις ενοχές- πιστεύω στο να ζεις από παρόρμηση, αρκεί να μην πληγώνεις ποτέ εσκεμμένα κάποιον άλλον» είχε πει κάποτε η Αντζελίνα Τζολί σε συνέντευξή της. Πριν από δύο δεκαετίες όμως η παρόρμησή της είχε πληγώσει πολύ μια άλλη διάσημη γυναίκα, την Τζένιφερ Άνιστον, κάνοντας τον Μπραντ Πιτ να την αφήσει για χάρη της.
20 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την Αντζελίνα Τζολί
1. Μικρή ήθελε να εργαστεί ως υπεύθυνη κηδειών: Στην εφηβεία της, νιώθοντας απομονωμένη και πασχίζοντας να συνδεθεί με τους άλλους, παρακολούθησε μαθήματα ταρίχευσης στο σπίτι, γιατί τη γοήτευε πολύ η ιδέα του θανάτου.
2.Είχε βρει παρηγοριά στον αυτοτραυματισμό ως έφηβη: Κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου της νεότητάς της, αυτοτραυματιζόταν, περιγράφοντάς το αργότερα ως μια «τελετουργία» που την έκανε να «αισθάνεται ζωντανή» και της προσέφερε «κάποιο είδος απελευθέρωσης».
3. Το πρώτο διάστημα είχε παρατήσει τα μαθήματα υποκριτικής: Παρά το γεγονός ότι οι γονείς της ήταν ηθοποιοί, αρχικά δυσκολεύτηκε να συνδεθεί με τα μαθήματα υποκριτικής και τα εγκατέλειψε, προτιμώντας να ασχοληθεί με άλλα ενδιαφέροντα πριν επιστρέψει αργότερα σε αυτό που είχε ορίσει η μοίρα για εκείνη.
4. Ακόμα και μετά την κατάκτηση της φήμης, το 2004 αναφέρθηκε στον εαυτό της ως «ακόμα, κατά βάθος και για πάντα, ένα πανκ παιδί με τατουάζ», υποδηλώνοντας ένα επαναστατικό και αντισυμβατικό πνεύμα που παραμένει μέρος της ταυτότητάς της.
5. Ο πρώτος της σύντροφος μετακόμισε στο σπίτι της οικογένειάς της για δύο χρόνια όταν ήταν μόλις 14 ετών, μια λεπτομέρεια που περιγράφει μια ασυνήθιστα ανεξάρτητη και ίσως δύσκολη εφηβεία

6. Οι πρώτες της απόπειρες στο μόντελινγκ ήταν ανεπιτυχείς: Μετά από επιμονή της μητέρας της, προσπάθησε να γίνει μοντέλο ως έφηβη, αλλά οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν καρπούς. Λίγα χρόνια αργότερα τα Μέσα θα της έδιναν τον τίτλο της πιο όμορφης γυναίκας στον πλανήτη.
7. Εκπαιδεύτηκε επί επτά μήνες για να τραγουδήσει στην ταινία Maria: Για τον πρόσφατο ρόλο της ως Μαρία Κάλλας, υποβλήθηκε σε εκτεταμένη φωνητική εκπαίδευση, ενώ φέρεται να έκλαψε κατά τη διάρκεια του πρώτου μαθήματος τραγουδιού από τα νεύρα της.

8. Επέλεξε ως επώνυμο το μεσαίο της όνομα «Τζολί» για να αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της στις αρχές της καριέρας της. Το 2002 άλλαξε νομικά το επώνυμό της γιατί δεν ήθελε να θυμίζει σε τίποτα τον άνθρωπο που την έφερε στη ζωή.
9.Η μητέρα της, που έφυγε από τη ζωή στα 56 της χρόνια από τον καρκίνο του μαστού, εγκατέλειψε την καριέρα της στην υποκριτική για να μεγαλώσει την Αντζελίνα και τον αδελφό της Τζέιμς.

10.Έχει δηλώσει ότι έχει μακρινή καταγωγή από τους ιθαγενείς (Ιροκέζους) μέσω της Γαλλοκαναδής μητέρας της, αν και ο πατέρας της το αμφισβήτησε.
11.Η μητέρα της της εμφύσησε μια βαθιά πίστη, αν και όχι απαραίτητα αυστηρή παρακολούθηση της Κυριακάτικης Λειτουργίας στην εκκλησία: Η Marcheline Bertrand ήταν καθολική και αγαπούσε τον Ιησού, αλλά πίστευε επίσης ότι ο Θεός θα ήθελε να περνάει χρόνο και να γελάει με τα παιδιά της τις Κυριακές.
12. Έδωσε το πρώτο της Όσκαρ στη μητέρα της: Το 2000, αφού κέρδισε το βραβείο για την ταινία “Girl, Interrupted”, τηλεφώνησε στη μητέρα της και της το έδωσε, θεωρώντας το ως μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής της και ως έναν τρόπο να κάνει τη μητέρα της να νιώσει μέρος της στιγμής.
13.Οι γιοι της Μάντοξ και Παξ έχουν εργαστεί στα παρασκήνια των ταινιών της: Τόσο ο Μάντοξ όσο και ο Παξ έχουν αναλάβει ρόλους βοηθού σκηνοθέτη σε έργα της, συμπεριλαμβανομένων των σκηνοθετικών της προσπαθειών “First They Killed My Father” και “Maria”.

14. Ο Μάντοξ την ενέπνευσε να αποκήσει άδεια ιδιωτικού πιλότου το 2004, επειδή γοητευόταν από τα αεροπλάνα, θέλοντας να είναι περήφανος για τη μητέρα του. Αργότερα έμαθε να πιλοτάρει και ελικόπτερο.
15. Βλέπει τη μητρότητα ως την απόλυτη ευτυχία της: «Είναι η ευτυχία μου. Μπορείτε να μου πάρετε όλα τα άλλα. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία», όταν μιλούσε για τον ρόλο της ως μητέρα.
16.Μεγάλωσε τα παιδιά της με σεβασμό σε όλες τις θρησκείες: Η ίδια και ο Μπραντ Πιτ φρόντισαν τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε ποικίλα θρησκευτικά κείμενα και να παρακολουθήσουν διαφορετικές θρησκευτικές τελετές, διδάσκοντάς τα για όλες τις θρησκείες, ώστε να μπορούν να επιλέξουν το δικό τους μονοπάτι.
17.Πριν γνωρίσει τον Μπραντ Πιτ είχε εκφράσει την έντονη επιθυμία να ζήσει «κάτι μεγάλο και γεμάτο, πραγματικά ειλικρινές και αρκετό» στον έρωτα. To ιδανικό της ήταν μια «σπουδαία ερωτική σχέση», αναζητώντας κάτι αυθεντικό και ολοκληρωμένο και όχι κάτι «ελαφρύ, ψεύτικο ή λίγο παράταιρο». Τελικά οι δυο τους έζησαν ένα θυελλώδη δεσμό με καταστροφικό φινάλε.
18.Πιστεύει ότι αληθινή αγάπη σημαίνει «το να θέλεις το καλύτερο για τους ανθρώπους που αγαπάς, όταν βάζεις τα συμφέροντα και την ευημερία τους πάνω από τα δικά σου. Πάντα».

19.Εκτιμά την απόλυτη ειλικρίνεια στις σχέσεις: Μιλώντας για τον Μπραντ Πιτ, που ήταν και η πιο μακρόχρονη σχέση της ζωής της, είχε αναφέρει: «Ο Μπραντ με γνωρίζει απόλυτα, ακριβώς όπως είμαι, κάθε κομμάτι μου. Με αγαπάει. Τα παιδιά μας με αγαπούν. Ξέρουν όλα τα ελαττώματά μου και όλες τις παραξενιές μου. Και τα αποδέχονται. Και έτσι μπορώ να αισθάνομαι πλήρης».
20.Πιστεύει ότι στη νομοτέλεια των πραγμάτων, χωρίς να αφήνει χώρο για τύψεις. «Νιώθω ότι όλα μας οδηγούν εκεί που είμαστε, και πρέπει απλά να πηδήξουμε μπροστά, να το εννοούμε καλά, να δεσμευτούμε και απλά να δούμε τι θα συμβεί».
Η ζωή που δεν έζησε
Στα 50 της χρόνια η Αντζελίνα Τζολί συνεχίζει να μαγεύει τα πλήθη, όπως φάνηκε με την πρόσφατή εμφάνισή της στο Φεστιβάλ των Καννών, έχοντας ήδη κατοχυρώσει μια θέση στο πάνθεον των μεγαλύτερων σταρ στην ιστορία του κινηματογράφου, ενώ το όνειρό της παραμένει να ενηλικιωθούν όλα της παιδιά ώστε να μπορέσει να φύγει μακριά από το Λος Άντζελες και να ζήσει ελεύθερη χωρίς το ανελέητο κυνηγητό των παπαράτσι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναταλία Αργυράκη: Το παρασκήνιο με Γερμανού, Λιάγκα και Τσουρό
Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Ανανέωσε με το Star και ξεκινάει γυρίσματα για το GNTM