Οι αρχές της Κένυας συνέλαβαν οκτώ μαθήτριες ως ύποπτες για εμπρησμό σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικοτροφείο θηλέων και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 μαθητριών, ανακοίνωσε η αστυνομία την Παρασκευή.
Σύλληψη 16 μαθητριών για εμπρησμό σε οικοτροφείο
«Οι προκαταρκτικές έρευνες υπέδειξαν οκτώ μαθήτριες ως άτομα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε σχέση με τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ύποπτης επίθεσης εμπρησμού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
«Οι οκτώ κοπέλες έχουν συλληφθεί και βρίσκονται επί του παρόντος υπό αστυνομική κράτηση».
Η πυρκαγιά στο γυμνάσιο Utumishi Girls’ Academy, στο Gilgil της κεντροδυτικής Κένυας, ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 79 μαθητριών.
Οι πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο στα σχολεία της Κένυας, με περισσότερες από 100 να έχουν καταγραφεί το 2024, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ερευνητές, πολλές από τις πυρκαγιές ξεκινούν από μαθητές που διαμαρτύρονται για την αυστηρή πειθαρχία και τις κακές συνθήκες διαβίωσης.