Ένα τρίχρονο παιδί είναι ένας από τους Αμερικανούς ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με το κείμενο της κυριακάτικης τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ ιμπν Τζαμπρ αλ Θανί που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος «καταδίκασε απερίφραστα την κράτηση ομήρων από τη Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων πολλών μικρών παιδιών, ένα από τα οποία είναι ένα τρίχρονο νήπιο».

Advertisement
Advertisement

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι γονείς του παιδιού σκοτώθηκαν από την Χαμάς κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και ότι οι ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειες που έγιναν με τη μεσολάβηση του Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι όλοι οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Λευκός Οίκος δεν αποκάλυψε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το νήπιο. Ωστόσο, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι είναι ο νεότερος Αμερικανός όμηρος και ο μόνος γνωστός ανήλικος Αμερικανός που κρατείται επί του παρόντος. Οι ΗΠΑ λένε ότι εξακολουθούν να αγνοούνται 10 Αμερικανοί από την επίθεση.

 

https://www.huffingtonpost.gr/entry/yaza-israelina-armata-maches-stis-peles-toe-nosokomeioe-al-sifa_gr_655236e1e4b0373d70b30946

Το Κατάρ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες απελευθέρωσης δύο Αμερικανίδων που απήχθησαν κατά τη φονική επιδρομή της Χαμάς στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις συνεχιζόμενες προσπάθειες.

Advertisement

 

https://www.huffingtonpost.gr/entry/yaza-asfaleis-sten-aiyepto-oi-7-eyklovismenoi-ellenes-sto-monasteri-ayioe-porferioe_gr_65520ae1e4b0c9f24660fe36

 

Advertisement

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανέφεραν προηγουμένως ότι μεταξύ των ομήρων περιλαμβάνονται 20 παιδιά και 10 έως 20 άτομα άνω των 60 ετών.

Πηγή: CNN, BBC

Advertisement