10 πράγματα που θέλουν να πουν στους πελάτες ξενοδοχείων οι καμαριέρες (αλλά δεν μπορούν)

Η αλήθεια είναι ότι έχουν δει πολλά…
STEFANOLUNARDI via Getty Images

Φροντίζουν να έχουν το δωμάτιο του ξενοδοχείου καθαρό για να γίνει η διαμονή του πελάτη ακόμη πιο άνετη. Και αυτό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Το Βusiness Ιnsider μίλησε με καμαριέρες διαφόρων ξενοδοχείων και μεταφέρει τα 10 πράγματα που θα συμβουλέψουν τους πελάτες, αλλά δεν μπορούν:

Κλείστε την τηλεόραση όταν φεύγετε

Όπως λένε, αν ακούσουν ανοιχτή τηλεόραση στο δωμάτιο, δεν θα ξέρουν εάν το δωμάτιο είναι άδειο και τα χάσουν πολύ χρόνο προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τη ρεσεψιόν. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, μην αφήνετε το «Μην ενοχλείται» έξω από την πόρτα.

Μην βάφετε τα μαλλιά σας στον νεροχύτη

Προφανώς είναι κάτι που συμβαίνει συχνά… Όποιος λοιπόν το κάνει αυτό, καλό είναι να το ξανασκεφτεί την επόμενη φορά γιατί το χρώμα βγαίνει πάρα πολύ δύσκολα από τον νεροχύτη.

Reimphoto via Getty Images

Αφήστε κανέναν σνακ στο ψυγείο

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά και θα ήταν ωραίο αν βρίσκαμε ένα σνακ στο ψυγείο ή ένα αναψυκτικό», αναφέρει μια πρώην καμαριέρα.

Κάντε μια στοίβα με τα άπλυτα

Δεν είναι κάτι που το απαιτούν ή το περιμένουν, αλλά αν θέλετε να είστε καλοί, θα τους βοηθούσε πολύ να έβρισκαν έτοιμη τη στοίβα με τα άπλυτα στο πάτωμα.

Μην στρώνετε το κρεβάτι

Αλλά προς θεού, μην στρώσετε το κρεβάτι πριν φύγετε. Εάν έχετε στρώσει το κρεβάτι, οι καμαριέρες μπορεί να υποθέσουν ότι δεν κοιμηθήκατε στο κρεβάτι και πιθανότατα δεν θα αλλάξουν τα σεντόνια για τον επόμενο. Και δεν το θέλουμε αυτό…

AndreyPopov via Getty Images

Μην διστάσετε να ζητήσετε έξτρα κάδους απορριμμάτων

…ή τσάντες για τα άπλυτα. Είναι καλύτερο αυτό από τα βρίσκουν σκουπίδια στο πάτωμα επειδή ο κάδος έχει γεμίσει.

Συγυρίστε λίγο και μόνοι σας

Τουλάχιστον τα σκουπίδια, που καλό θα ήταν να είναι σε ένα μέρος, για να μην χρειάζεται να τα μαζεύουν από κάθε γωνία.

stacey_newman via Getty Images

Πετάξτε τις ενέσεις

Είναι συχνό να βρίσκουν ενέσεις χρησιμοποιημένες στα δωμάτια, όπως για παράδειγμα, ινσουλίνης. Το πρόβλημα είναι όταν πετιούνται χωρίς το καπάκι τους. Μια καμαριέρα αναφέρει ότι μια φορά τρυπήθηκε κατά λάθος με μια από αυτές και πέρασε έξι μήνες κάνοντας εξετάσεις και παίρνοντας φάρμακα για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις.

Να χρησιμοποιείτε το «Μην ενοχλείτε»

«Μου έχουν βάλει πολλές φορές τις φωνές όταν οι πελάτες δεν ήθελαν room service αλλά δεν είχαν βάλει έξω από την πόρτα το «Μην ενοχλείτε».

Lynn James via Getty Images

Και το πιο σημαντικό: να φέρεστε με σεβασμό

«Ξέρουμε ότι είναι αμήχανο να ερχόμαστε να καθαρίζουμε το δωμάτιο όσο είστε μέσα, είναι και για εμάς. Κάνουμε μια δουλειά. Το να φροντίζουμε για τους πελάτες και να κρατάμε το δωμάτιο καθαρό, αυτή είναι η δουλειά μας».