Κορυφαίο συνέδριο στην Πάτρα για την ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα.
Patra’s Green Transport
Patra’s Green Transport
Patra’s Green Transport

Με σημαντικούς εκπροσώπους της Πολιτείας, της εκπαίδευσης και της αγοράς ως ομιλητές, διοργανώνεται με υβριδικό τρόπο το 1st Patra’s Green Transport Conference, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, αφενός με φυσική παρουσία (τηρουμένων των όρων που θα ορίζουν τα τότε υγειονομικά πρωτόκολλα) στον πολυχώρο του Royal, και αφετέρου μέσω διαδικτύου «ζωντανά» στο www.synedra.gr.

Βασικός πυλώνας του συνεδρίου αποτελεί η ηλεκτροκίνηση με τη διοργάνωση να θέλει να στοχεύσει στην ενημέρωση του κοινού πάνω στο εύρος της αγοράς Ηλεκτροκίνησης και, τρόπους κρατικής επιδότησης, πληροφορίες για την αυτονομία που παρέχεται και τους τρόπους φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και τους σταθμούς φόρτισης. Θα γίνει συζήτηση για τις επιδόσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, για τη μετατροπή θερμικών οχημάτων σε ηλεκτροκίνητα και τη χρήση ηλεκτροκινούμενων οχημάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και για επαγγελματική χρήση.

Δεύτερος πυλώνας θα αποτελέσει μια συζήτηση για υβριδικά οχήματα και εναλλακτικές μορφές μηχανοκίνησης, εκτός ηλεκτρικού ρεύματος, με τη χρήση του υδρογόνου ως καύσιμο για μετακίνηση αλλά και τη χρήση φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο κίνησης αποτελεί οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης. Είναι 65% φθηνότερο της βενζίνης και 35% φθηνότερο του πετρελαίου. Στην Ευρώπη τα πρατήρια CNG έχουν ξεπεράσει τα 4.500.

Παράλληλα με την συνεδριακή διαδικασία θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ηλεκτροκινούμενων οχημάτων από επίσημους εισαγωγείς της χώρας, αλλά και παρουσίαση βίντεο για τις υπόλοιπες ”πράσινες” εναλλακτικές μορφές μετακίνησης.

Το συνέδριο διοργανώνουν η ΦΙΛΜΠΑ και η Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, τα οποία θα εκπροσωπήσουν ο Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, υφυπουργός Μεταφορών. Content Partner του συνεδρίου είναι η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE).