ΔΙΕΘΝΕΣ
04/02/2019 09:50 EET | Updated 04/02/2019 11:50 EET

ΗΠΑ: Αγόρι 4 ετών πυροβόλησε την έγκυο μητέρα του στο πρόσωπο

Αστυνομία: «Δεν θέλουμε να δούμε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο».

golibtolibov via Getty Images

Μια ακόμη τραγωδία στις ΗΠΑ η οποία επαναφέρει για πολλοστή φορά τη συζήτηση για τη νομοθεσία περί όπλων και το κόστος κόστος που επιφέρει σε ανθρώπινες ζωές η κουλτούρα των όπλων.

Αυτή τη φορά το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον είχε ως πρωταγωνιστές ένα αγόρι 4 ετών και την έγκυο μητέρα του.

Η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη στο κρεββάτι με τον σύντροφό της και έβλεπαν τηλεόραση χωρίς να γνωρίζουν πως ο μικρός είχε βρει κάτω από το στρώμα τους ένα όπλο που ήταν απασφαλισμένο. Εκεί το είχε κρύψει ο πατέρας του προκειμένου να είναι άμεσα διαθέσιμο, επειδή φοβόταν μετά από κάποια πρόσφατα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων στη γειτονιά.

Ο μικρός πήρε το όπλο στα χέρια του και άθελά του πυροβόλησε τη μητέρα του στο πρόσωπο, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας συμπληρώνοντας πως «δεν θέλουμε να δούμε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο».

 

Η μητέρα, η οποία διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της, διακομίστηκε στο νοσοκομείο ενώ οι αρχές ερευνούν την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα ασκηθούν διώξεις αφού βάσει νέας νομοθεσίας της Πολιτείας της Ουάσινγκτον σε βάρος ατόμων που κατέχουν όπλα αλλά δεν φροντίζουν για την ασφαλή αποθήκευσή τους, μπορεί να ασκηθούν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται πως δεν έχει καταστεί σαφές ποιος από τους ενήλικες στο σπίτι είχε δηλώσει την κατοχή του όπλου ή εάν είχε καν δηλωθεί.  

Πηγές: The Washington Post, Independent