H 7χρονη κόρη της Pink πυροβολεί με καραμπίνα προκαλώντας νέα μάχη περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ

Το βίντεο αναδεικνύει το πρόβλημα της κουλτούρας των όπλων.
Danny Moloshok / Reuters

Αν υπάρχει ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει γάντι την τραγουδίστρια, μουσικό και στιχουργό Αλέσια Μπεθ Μουρ, γνωστή σε όλους μας ως P!nk, είναι «αντισυμβατική». Από την συχνά ανδρόγυνη εμφάνισή της, τα τατουάζ, τις δηλώσεις της, τον ακομπλεξάριστο τρόπο που αναφέρεται σε πτυχές της ζωής της έως τις απόψεις της περί διαπαιδαγώγησης αφού μεγαλώνει την κόρη της ως gender neutral.

Πολλοί λοιπόν, το τελευταίο πράγμα που ίσως θα περίμεναν να δουν είναι την 7χρονη κόρη της Pink σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του συζύγους της, Carey Hart, να κάνει σκοποβολή στην ύπαιθρο με τουφέκι, αφού η εικόνα αναπαράγει την κουλτούρα των όπλων που ταυτίζεται με τις πιο συντηρητική μερίδα των αμερικανικής κοινωνίας.

Ο σύζυγός της Pink στη σχετική ανάρτηση σχολιάζει πως η μικρή «γίνεται όλο και καλύτερη στη σκοποβολή» και συμπληρώνει, απευθυνόμενος στους 922.000 και πλέον followers του, πως ξεκίνησε τα μαθήματα όταν ήταν μόλις τριών ετών.

Το βίντεο έχει μέχρι στιγμής περισσότερες από 415.000 θεάσεις αλλά και περί τα 10.000 σχόλια. Σε αυτά, άλλοι εξυμνούν τον Hart ερμηνεύοντας, ως είναι αναμενόμενο, την επιλογή του να μάθει σκοποβολή την κόρη του ως στήριξη στην οπλοκατοχή και άλλοι αμφισβητούν την απόφασή του να αφήνει την κόρη του να χειρίζεται όπλα σε τόσο μικρή ηλικία.

Σημειώνεται πως ο Hart, στο παρελθόν έχει ανεβάσεις επίσης στο Instagram φωτογραφίες με όπλα.

Το θέμα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ είναι ένα από αυτά που διχάζουν την αμερικανική κοινωνία και κυρίως μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε σχολεία και κέντρα διασκέδασης ακόμη και από εφήβους. Κυρίως τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα ορμητικό κίνημα που ζητά την αλλαγή της νομοθεσίας που επιτρέπει με χαρακτηριστική ευκολία, στον οποιονδήποτε, να είναι κάτοχος όπλου.

Ο Hart πάντως στην ανάρτησή του, υποστηρίζει την επιλογή του γράφοντας: «μεγαλώνω τα παιδιά μου φροντίζοντας να έχουν γνώσεις περί όπλων, να γνωρίζουν πώς να τα χειρίζονται, να πυροβολούν με αυτά, να τα αποθηκεύουν και να αποφεύγουν να τα αφήνουν στα χέρια μη εκπαιδευμένων ατόμων».

O ίδιος μάλιστα δηλώνει στην ανάρτησή του πως γνωρίζει ότι το βίντεο θα προκαλέσει την «αστυνομία γονέων» («poked the parent police bear») όπως αναφέρεται με μια ισχυρή δόση ειρωνείας, στους γονείς που σπεύδουν με πάθος να ασκήσουν κριτική περί ορθών κανόνων διαπαιδαγώγησης στα social media.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως γλύτωσε και τα επικριτικά σχόλια.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ένα 3χρονο να πυροβολεί με όπλο. Απλώς (η ανάρτηση) επικεντρώνεται στην τοξική αμερικανική κουλτούρα που θέλει τα όπλα να είναι cool, να είναι “χόμπι”» σχολιάζει ένα χρήστης.

Ο Hart από την πλευρά του απάντησε στο σχόλιο, γράφοντας: «Αυτή είναι η δική σου άποψη. Δεν επιτίθεμαι ποτέ σε ανθρώπους επειδή εκφράζουν τη γνώμη τους. Απολαμβάνω συζητήσεις που ρίχνουν φως σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό. Όταν όμως είσαι ασεβής προς τη χώρα μου ή την κουλτούρα της, έχω κάθε λόγο να γίνω δυσάρεστος».

Άλλοι πάλι υπερασπίστηκαν τον Hart με έναν εξ αυτών να δηλώνει αστυνομικός και να ευχαριστεί τον 43χρονο για την ανάρτησή του. «Χρειαζόμαστε περισσότερους γονείς σας εσάς».

Σε ένα άλλο σχόλιό του, ο Hart αναφέρθηκε στην 2η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή αλλά σήμερα εκατομμύρια Αμερικανοί ζητούν την κατάργησή/αντικατάστασή του.

Σημειώνεται πως το σχετικό βίντεο δεν έχει αναρτηθεί στον λογαριασμό της Pink.