Έξι δισεκατομμυριούχοι που εγκατέλειψαν τις σπουδές τους και έκαναν περιουσία

Δεν χρειάζεται να είστε απόφοιτοι του Χάρβαρντ για να γίνετε κάποιοι στην ζωή σας

Πολλά είναι τα άτομα που έχουν καταφέρει να κάνουν μεγάλη επιτυχία στη ζωή τους, χωρίς την βοήθεια ενός πανεπιστημίου. Και ότι και να σας λένε, δεν χρειάζεται να είστε απόφοιτοι του Χάρβαρντ για να γίνετε κάποιοι στην ζωή σας.

Πάρτε για παράδειγμα τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος παράτησε την σχολή στο δεύτερο έτος για να επικεντρωθεί στο Facebook. Άλλοι, όπως ο Τράβις Κάλανικ - συνιδρυτής της εφαρμογής Uber- έκανε μεγάλη περιουσία λίγο καιρό αφότου έφυγε από το πανεπιστήμιο.

Ακολουθούν 6 άνθρωποι που έγιναν πλούσιοι χωρίς να σπουδάσουν

1. Ραλφ Λόρεν

Ο 79χρονος σχεδιαστής ίδρυσε την επώνυμη εταιρεία μόδας της πουλώντας γραβάτες ενώ εργαζόταν σε γραφείο του Empire State Building, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

2. Τζαν Κουμ

Ο συνιδρυτής της εφαρμογής WhatsApp και πρώην διευθύνων σύμβουλος, Τζαν Κουμ παράτησε το κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ και εργάστηκε στην Yahoo για 9 χρόνια, πριν ιδρύσει το WhatsApp.

3. Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο Ζούγκερμπεργκ ίδρυσε το κοινωνικό δίκτυο για να βοηθήσει τους συμφοιτητές του να μάθουν τα ονόματα των ατόμων που βρίσκονταν στις τάξεις τους, ανέφερε προηγουμένως το Business Insider. Έφυγε λίγο μετά για να αφοσιωθεί σε αυτό, έχοντας σήμερα περιουσία που αγγίζει τα 66 δισ. δολάρια.

4. Σέλντον Άντελσον

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sheldon Adelson άφησε το City College της Νέας Υόρκης και αρχικά απέκτησε περιουσία μετά την ίδρυση μιας εταιρείας με την επωνυμία COMDEX, η οποία φιλοξενούσε εμπορικές εκθέσεις που επικεντρώνονταν στην τεχνολογία. Το 1995, ο Άντλεσον και οι συνεργάτες του το πούλησαν στη SoftBank για 862 εκατομμύρια δολάρια.

5. Τεντ Τέρνερ

Ο ιδρυτής του CNN, Tεντ Τέρνερ, άφησε το πανεπιστήμιο Brown αλλά...όχι από επιλογή. Το πανεπιστήμιο του έδωσε αποβολή επειδή επέτρεψε στην κοπέλα του να ζήσει μαζί του στην εστία του πανεπιστημίου, σύμφωνα με το Business Insider. Παρά το μάλλον πικρό τέλος της ιστορίας του με το πανεπιστήμιο, δεν τα πήγε και άσχημα στην ζωή του, καθώς σήμερα έχει περιουσία που αγγίζει τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

6. Μπιλ Γκέιτς

Αρχίζοντας από το 1987, ο ιδρυτής της Microsoft, συμπεριλαμβάνεται στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως και ήταν ο πλουσιότερος συνεχόμενα 1995 έως το 2014

πηγή: Business Insider