Α380: Το νέο εστιατόριο της Singapore Airlines ετοιμάζεται να «προσγειωθεί»

Σάββατο 24 και και Κυριακή 25 Οκτωβρίου - Θα κάνει και ντελίβερι.

Η Singapore Airlines θα μετατρέψει ένα από τα, καθηλωμένα στο έδαφος, αεροσκάφh της τύπου jumbo, σε ένα pop-up εστιατόριο για δύο μέρες, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, ενώ θα παρέχει και κατ’ οίκον διανομή φαγητού, όμοιο με αυτό κατά την διάρκεια της πτήσης, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής προεκειμένου να έρθει σε επαφή με πελάτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Χωρίς εγχώριο δίκτυο, ο εθνικός αερομεταφοράς της Σιγκαπούρης έχει δεχθεί οικονομικό πλήγμα από τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια αναγκάζοντάς την να απολύσει το ένα πέμπτο του προσωπικού της. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ότι θα προσφέρει ξεναγήσεις στο κέντρο εκπαίδευσης αλλά και στον προσομοιωτή πτήσης. Βέβαια στο αρχικό πλάνο ήταν να γίνονται και πτήσεις κατά την διάρκεια λειτουργίας του εστιατορίου πάνω από την πόλη εν είδη sightseeing, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε μετά από αντιδράσεις που υπήρχαν για περιβαλλοντικούς λόγους.

«Με τον COVID-19 να μειώνει δραστικά τον αριθμό των πτήσεων που εκτελεί ο όμιλος SIA, έχουμε δημιουργήσει μοναδικές δραστηριότητες που μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε με τους πελάτες μας αυτή την περίοδο», δήλωσε ο Γκοχ Τσουν Πονγκ, διευθύνων σύμβουλος της Singapore Airlines (SIA).

Αυτοί που θέλουν να δειπνήσουν εντός του διώροφου A380, του μεγαλύτερου στον κόσμο επιβατικού αεροσκάφους, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών θέσης αλλά και διαφορετικών μενού που έχουν σχεδιαστεί από διεθνείς σεφ. Στους επιβάτες θα προσφέρονται πακέτα με περιεχόμενο έκπληξη, ενώ αυτοί που θα προσέρχονται με παραδοσιακές φορεσιές για να δειπνήσουν, θα λαμβάνουν επιπλέον δώρα.

Εάν οι πελάτες επιλέξουν να απολαύσουν το φαγητό στο σπίτι, θα λάβουν ειδικά ενημερωτικά βίντεο για το πώς να ζεστάνουν και να σερβίρουν τα πιάτα μαζί με μια ειδική λίστα με μουσικά κομμάτια έτσι ώστε να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία αντίστοιχη αυτή μια κανονικής πτήσης.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Thai Airways μετέτρεψε την καφετέρια στα κεντρικά της γραφεία στην Μπανκόνγκ σε εστιατόριο, διακοσμημένο με τμήματα και εξαρτήματα αεροσκάφους καθώς και καθίσματα αεροπορικού τύπου, ενώ το προσωπικό φορά στολές ιπτάμενων φροντιστών.

Η μετατροπή αεροσκαφών, που έχουν παροπλιστεί, σε εστιατόρια, δεν είναι καινούργια ιδέα.

Η χρήση αεροπλάνων όμως που βρίσκονται ακόμα σε κυκλοφορία για τέτοιους είδους σκοπούς αποτυπώνει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρίες, με την επιβατική κίνηση να μην αναμένεται να επανέλθει στα προ επιδημίας επίπεδα πριν το 2024.