Αδερφός Μπελέρη: Η κυβέρνηση Ράμα θέλει να μην αλλάξει χέρια ο Δήμος Χειμάρρας

Ο Λεονάρντο Μπελέρη, σε συνένευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι θα κάνουν έφεση κατά της απόφασης φυλάκισης ενώ θα πάνε και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
.
.
ΕΡΤ

Στην απόφαση των Αλβανικού δικαστηρίου να καταδικάσει σε δύο χρόνια φυλάκιση τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, αναφέρθηκε ο αδερφός του Λεονάρντο μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ήταν σαν να την περίμενε αυτή την απόφαση. Δυστυχώς από την πρώτη στιγμή ο στόχος της κυβέρνησης Ράμα είναι να μην αλλάξει χέρια ο Δήμος Χειμάρρας» είπε ο Λεονάρντο Μπελέρη.

Όπως τόνισε, δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με τον αδελφό του γιατί «δεν μου το επέτρεψαν» ενώ δήλωσε πως «από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Θα πάμε στο Εφετείο, στο Ανώτατο Δικαστήριο και μετά μένει να πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου εκεί θα είναι βέβαιη η δικαίωση του δημάρχου Χειμάρρας» υπογράμμισε.

«Όλα αυτά θέλουν χρόνο και δυστυχώς οι αλβανικές αρχές και οι αλβανικές υπηρεσίες παίζουν πάρα πολύ καλά με τον χρόνο» ενώ υπογράμμισε πως «δεν έγινε αποδεκτή από το αλβανικό δικαστήριο να τοποθετήσουν ως δήμαρχο Χειμάρρας άνθρωπο της αρεσκείας της κυβέρνησης Ράμα».

Για τις ενέργειες και διαδικασίες από ελληνικής πλευράς και υπουργείου Εξωτερικών είπε πως δεν τις γνωρίζει λεπτομέρειες για τις διαδικασίες «ό,τι και να έχει γίνει δεν έφερε αποτέλεσμα. Δυστυχώς προήλθε η καταδίκη του δημάρχου Χειμάρρας. Χωρίς να μπω στην διαδικασία να κρίνω εάν έγιναν πράγματα σωστά ή λάθος»

Προέβλεψε πως «και στο Εφετείο θα ακολουθήσει η καταδίκη του Δημάρχου Χειμάρρας, μπορεί να μειώσει την ποινή του, αλλά δεν τους ενδιαφέρει τόσο το πρόσωπο Φρέντι Μπελέρης εάν θα μειωθεί ή θα μεγαλώσει η ποινή του. Θέλουνε στην έφεση να τον καταδικάσουν, να λερωθεί το ποινικό του μητρώο, να χάσει αυτομάτως το δημαρχείο. Αυτό ήταν το σχέδιο τους εξαρχής και μέχρι τώρα δείχνει ότι ολοκληρώνεται».

Τα Χριστούγεννα η αποφυλάκιση Μπελέρη

«Εάν στην πρώτη έφεση που θα κάνει ο Φρέντι καταδικαστεί έστω και μία ώρα αυτομάτως χάνει το Δημαρχείο»

«Ουσιαστικά έχει κάνει 15 μήνες φυλακή ο αδελφός μου. Αποφυλακίζεται τα Χριστούγεννα. Αλλά δεν αναλαμβάνει Δήμαρχος» διευκρίνησε καθώς όπως εξήγησε «Εάν στην πρώτη έφεση που θα κάνει καταδικαστεί έστω και μία ώρα, αυτομάτως χάνει το Δημαρχείο και χάνει και τα πολιτικά του δικαιώματα για κάποιο χρονικό διάστημα που θα ορίσει το δικαστήριο». Και προέβλεψε πως «μετά μάλλον θα προκηρύξουν νέες εκλογές»

«Έκαναν πρόταση στον αδελφό μου να παραιτηθεί από τη Δημαρχία, για να αφεθεί ελεύθερος»

Σε περίπτωση που καταδικαστεί ο αδελφός του και πάλι «η ελληνική εθνική μειονότητα της Χειμάρρρας είναι υποχρεωμένη να σταθεί απέναντι σε οποιοδήποτε εμπόδιο. Το έχουμε κάνει αυτό διαχρονικά. Είμαστε υποχρεωμένοι εμείς σαν γενιά να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας.

Να σεβαστούμε τις προσπάθειες και προσωπικά του Φρέντι αυτή την επιθυμία του να καθίσει στη φυλακή όσο χρειαστεί και να μην κάνει κανένα συμβιβασμό με τις αλβανικές αρχές. Από την πρώτη μέρα της σύλληψής του μέχρι σήμερα, η μόνη πρόταση που έχει γίνει στο Φρεντ είναι να απολέσει το Δήμο Χειμάρας.
Δηλαδή να δηλώσει παραίτηση για να κερδίσει την ελευθερία του.» κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή