Αυστραλία: Αγόρασε σαλάτα από σούπερ μάρκετ και βρήκε μέσα δηλητηριώδες φίδι

Μην σου τύχει.
Facebook/Lesley Kuhn

Την τρομάρα της ζωής της πήρε μια οικογένεια στην Αυστραλία η οποία βρήκε δηλητηριώδες φίδι σε συσκευασμένη σαλάτα μαρούλι που αγόρασε από σούπερ μάρκετ της γνωστής αλυσίδας Aldi.

Η Λέσλεϊ Κουν από το Σίδνεϊ δημοσίευσε φωτογραφίες με το ανατριχιαστικό ευρήμά της στο Facebook, μαζί με την προειδοποίηση: «Ελέγξτε προσεκτικά τα συσκευασμένα μαρούλια. Χθες το βράδυ ο γιος μου βρήκε ένα μικροσκοπικό φίδι».

Ο γιος της, ο οποίος δεν συνειδητοποίησε αρχικά πόσο επικίνδυνο ήταν το ερπετό επικοινώνησε με τον οργανισμό διάσωσης της άγριας φύσης WIRES, ο οποίος στη συνέχεια πήρε το φίδι. Ενας εκπρόσωπος του WIRES είπε ότι η οργάνωση «δεν είχε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο» και εκτίμησε ότι «επειδή ήταν νεαρό σε ηλικία, συλλέχθηκε μαζί με το μαρούλι κατά τη συγκομιδή και επέζησε ολόκληρης της διαδικασίας».

Σε δήλωσή τους, τα Aldi είπαν ότι το φυσικό περιβάλλον του φιδιού σίγουρα δεν είναι ένα κατάστημα της αλυσίδας και διευκρίνισαν ότι βρίσκτονται σε «στενή συνεργασία» με τον προμηθευτή των προϊόντων της προκειμένου «να διερευνήσουν από κοινού τον τρόπο με τον οποίο το περιστατικό θα μπορούσε να έχει συμβεί ενδεχομένως»,

Τα συγκεκριμένα φίδια (pale-headed snakes), τα οποία ζουν κατά κύριο λόγο σε όλη την ανατολική Αυστραλία, τρώνε βατράχια, γκέκο και νυχτερίδες, αλλά μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στον άνθρωπο με το δάγκωμά τους.

Αν και δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ανθρώπων που σχετίζονται με τα εν λόγω φίδια, ένα δάγκωμα μπορεί να προκαλέσει «πονοκέφαλο, θολή όραση, πόνο και αφύσικη αιμορραγία» ενώ κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή των θυμάτων τους στο νοσοκομείο.

(με πληροφορίες από RT)

Δημοφιλή