Αυστραλία: Στην φυλακή για λαθρεμπόριο σπέρματος δανέζικου γουρουνιού σε σαμπουάν

Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν το «Σούπερ Γουρούνι».
Brian Snyder / Reuters

Δύο αγρότες στην Αυστραλία, κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση σπέρματος χοίρων της Δανίας σε φιάλες σαμπουάν, στην προσπάθεια να δημιουργήσουν το «Σούπερ Γουρούνι».

Ο Χένινγκ Λάουη, 74 ετών και ο Τόρμπεν Σόρενσεν 39 ετών, βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης, δύο και τριών ετών αντιστοίχως, καθώς ομολόγησαν πως παραβίασαν τους αυστηρότατους νόμους της χώρας στο θέμα της καραντίνας των ζώων.

Οι δύο άνδρες που εργάζονταν για την Δανέζικων συμφερόντων εταιρεία GD Pork, είχαν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο τους τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Ο Σόρενσεν, διευθυντής της εταιρείας, ήταν αυτός που έκανε τις παραγγελίες και γονιμοποιούσε τεχνητά τα γουρούνια, ενώ ο Λάουη είχε ρόλο συμβουλευτικό, στο όλο πρόγραμμα.

Το σπέρμα εισάγονταν παράνομα στην χώρα, μέσα σε μπουκάλια σαμπουάν και η μεταφορά τους γινόταν με τις αποσκευές Δανών επισκεπτών ή και μετόχων της GD Pork.

Οπως ανέφερε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Αυστραλίας, Μπρίζετ Μακένζι, «Η GD Pork, προσπαθούσε να κερδίσει τους ανταγωνιστές της με αθέμιτα μέσα, εισάγοντας παράνομα σπέρμα χοίρων».

Θα πρέπει να επισημανθεί πως η Αυστραλία έχει ιδιαίτερα αυστηρούς κανονισμούς για την εισαγωγή γενετικού υλικού χοίρων από την Ευρώπη, λόγω του αφρικανικού πυρετού (πανώλη). Παράλληλα οι Δανέζικοι χοίροι είναι πολύ πιο γόνιμοι από τους Αυστραλιανούς καθιστώντας τους ελκυστικούς για τους κτηνοτρόφους.

Στην GD Pork έχει επιβληθεί πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Πηγή: HuffPost UK

Δημοφιλή