Αυτά είναι τα μέρη που έχει αλλοιώσει ο τουρισμός – Και το ένα ελληνικό

Δείτε αναλυτικά τη λίστα.
saiko3p via Getty Images

Οι τουρίστες, σε γενικές γραμμές, είναι σωτήριοι για την οικονομία των τόπων που επισκέπτονται, ωστόσο πολλές φορές οι ντόπιοι απογοητεύονται από αυτούς εξαιτίας των καταστροφών που προκαλούν. Μάλιστα, ορισμένες περιοχές έχουν αναγκαστεί να επιβάλουν ανώτατα όρια στο πόσοι άνθρωποι μπορούν να επισκεφτούν την πόλη τους ανά ημέρα.

Ατελείωτες ουρές σε αξιοθέατα και μουσεία, πλήθος κόσμου στους δρόμους και τα μαγαζιά και ενίοτε μεθυσμένοι τουρίστες, εμποδίζουν πολλές φορές τον ταξιδιώτη να απολαύσει τον προορισμό. Αυτό φυσικά δεν ισχύει παντού, αλλά δυστυχώς τα παραδείγματα δεν είναι λίγα.

Ο ιστότοπος thisisinsider.com παρουσιάζει τα 14 μέρη που έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα από τον τουρισμό. Μεταξύ αυτών είναι και ένα ελληνικό νησί, η Σαντορίνη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αρθρογράφος, το νησί επέβαλε περιορισμό με βάση τον οποίο μέχρι 8.000 τουρίστες θα μπορούσαν να το επισκεφτούν ημερησίως.

Το 2015, 790.000 άτομα έφτασαν με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του όταν σύμφωνα με το Conde Nast Traveler, έχει πληθυσμό μόλις 15.000 ατόμων.

Σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια τα 14 μέρη που έχουν αλλοιωθεί εξαιτίας του τουρισμού:

Καμόντο, Ινδονησία

Βενετία

Ντουμπρόβνικ

Ρέικιαβικ

Κοζουμέλ

Βαρκελώνη

Νέα Υόρκη

Μάτσου Πίτσου

Σαντορίνη

Ρώμη

Πράγα

Μπαχάμες

Άμστερνταμ

Κούβα

Δημοφιλή