Αυτές είναι οι 11 πιο κοινές προσωπικότητες στο σεξ

Εσείς σε ποια ανήκετε;
fizkes via Getty Images

Κάποιοι άνθρωποι κάνουν σεξ για να ξεδώσουν όταν είναι στρεσαρισμένοι. Άλλοι για να νιώσουν αγάπη και να έρθουν πιο κοντά με τον σύντροφό τους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι κάνουν σεξ, ενώ υπάρχουν και πολλές διαφορετικές ερμηνείες στο τι συνίσταται «καλό σεξ». Αυτό ακριβώς ήταν που έκανε την σεξολόγο Βανέσσα Μαρίν να προσπαθήσει να καταγράψει τις προσωπικότητες στο σεξ, βάσει της δουλειάς που είχε κάνει με τους θεραπευόμενους της τα τελευταία 15 χρόνια.

«Όπως είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι ψάχνουμε σε ένα σύντροφο και μια σχέση, έτσι πρέπει να ξέρουμε τι ψάχνουμε στην σεξουαλική μας ζωή», λέει στη αμερικάνικη HuffPost.

Μετά από έρευνα, κατέληξε σε 11 προσωπικότητες.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια να κατηγοριοποιήσουμε όλο τον πληθυσμό του κόσμου σε αυτές τις λίγες κατηγορίες, δεν θα είναι τέλεια», λέει. «Αλλά νομίζω ότι έχει νόημα να δούμε ομοιότητες στις δικές μας εμπειρίες».

1. Η αποσυμπίεση

Όταν αισθάνεστε φορτισμένοι, το σεξ είναι το νούμερο ένα που θα σας βοηθήσει να φύγει το στρες. Μέσω του οργασμού, φεύγει οποιαδήποτε σωματική ή ψυχολογική πίεση αισθάνεστε. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιείτε το σεξ ή τον αυνανισμό ως τρόπο για να κοιμηθείτε τη νύχτα.

2. Ο εξερευνητής

Για εσάς, το σεξ έχει να κάνει με το να δοκιμάζετε νέα πράγματα, να περνάτε καλά και να μην το παίρνετε και πολύ στα σοβαρά. Στην σεξουαλική σας ζωή είστε περίεργος να μάθετε καινούργια πράγματα και πρόθυμος να τα δοκιμάσετε.

3. Ο «ό,τι δίνεις παίρνεις»

Η γενναιοδωρία και η ανταπόδοση όσων σας προσφέρονται, είναι το χαρακτηριστικό σας. Περιμένετε από τον σύντροφό σας να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας και είστε απόλυτα διαθέσιμοι να κάνετε το ίδιο.

Ωστόσο, πιθανότατα θα σας χαλάσει αν καταλάβετε ότι σύντροφός σας δεν το απολαμβάνει τόσο όσο εσείς και πιθανότατα στο τέλος δεν θα ευχαριστηθείτε ούτε εσείς.

Carol Yepes via Getty Images

4. Αυτός που δίνει

Στα μάτια σας, το σεξ είναι ένα δώρο που δίνετε στον σύντροφό σας. Σας ευχαριστεί να δίνεται ευχαρίστηση στον σύντροφό σας -ίσως περισσότερο από το να δίνει εκείνος σε εσάς. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές μπορεί να δυσκολεύεστε να πάρετε και εσείς πράγματα.

5. Η ασφάλεια

Το πιο σημαντικό για εσάς είναι το αίσθημα της ασφάλειας με τον σύντροφό σας. Μπορεί να έχετε υποστεί κάποιο ψυχικό τραύμα σχετικά με το σεξ στο παρελθόν. Εδώ είναι σημαντικά τα όρια όπως και η συγκατάθεση σε ότι στο σεξ.

6. Ο κυνηγός του πάθους

Για εσάς, το σεξ δεν είναι καλό αν δεν έχει ένταση -ή ακόμη και ζωώδες. Σας αρέσει να χάνετε τον έλεγχο στο σεξ.

7. Ο κυνηγός της απόλαυσης

Η σωματική ευχαρίστηση είναι αυτό που σας κάνει να αναζητάτε το σεξ. Για να το θέσουμε πιο απλά: σας αρέσει να αισθάνεστε καλά. Είστε από τους ανθρώπους που μπορεί να βρουν περιττές αυτές τις κατηγοριοποιήσεις αφού στο τέλος όλοι αναζητούν την απόλαυση. Για εσάς το σεξ δεν χρειάζεται να είναι συναισθηματικό ή να υπάρχει οικειότητα -μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και με κάποιον που γνωρίσατε τώρα.

fizkes via Getty Images

8. Η προτεραιότητα

Όσο απασχολημένοι και αν είστε, το σεξ παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για εσάς. Ακόμη και αν είστε κουρασμένοι, θα βρείτε χρόνο για σεξ και να το σχεδιάσετε έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι θα γίνει. Θέλετε η σεξουαλική σας ζωή να έχει μια σταθερότητα όσον αφορά στο πόσο συχνά κάνετε σεξ και μπορεί να έχετε και μια συγκεκριμένη ρουτίνα όσον αφορά στη συχνότητα.

9. Ο ρομαντικός

Για εσάς, ο σκοπός του σεξ είναι να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας και έρθετε πιο κοντά, σε συναισθηματικό επίπεδο και όχι σε σωματικό. Θέλετε τρυφερότητα και «σ’αγαπώ». Ο κυνηγός του πάθους και ο ρομαντικός μοιάζουν αρκετά αλλά ο ρομαντικός θέλει να συνδέεται και συναισθηματικά με τον σύντροφο του. Οπότε τα one-night stands δεν είναι κάτι που τον καλύπτουν.

10. Ο θρησκευόμενος

Πιστεύετε ότι το σεξ θα πρέπει να είναι μια υπερβατική εμπειρία. Το σεξ είναι κάτι περισσότερο από αυτό που συμβαίνει στο σώμα. Μπορεί να είσαι θρησκευόμενος ή να ταυτίζεστε με ανατολικές φιλοσοφίες όπως το Τάντρα.

Αν έχετε μεγαλώσει σε ένα θρησκευτικό περιβάλλον με άκαμπτες ηθικές απόψεις για τη σεξουαλικότητα, μπορεί να είναι δύσκολο για σας να απολάυσετε μια υγιή σεξουαλική ζωή, χωρίς ντροπή.

11. Ο «χωρίς ταμπού»

Οι σεξουαλικές σας εμπειρίες δεν είναι κοινές. Σεξουαλικές φαντασιώσεις που για άλλους μπορεί να είναι ταμπού, σαδομαζοχιστικές εμπειρίες, ή kinky σεξ, είναι πράγματα που δεν σας τρομάζουν. Η διαφορά με τον εξερευνητή που αναφέραμε πιο πάνω, είναι ότι ο εξερευνητής κάνει νέα πράγματα απλά για την εξερεύνηση, ενώ εδώ σας εξιτάρει η έννοια του ταμπού.

Προτείνετε μια διόρθωση