Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τι συμβαίνει στο σώμα αν σε χτυπήσει κεραυνός

Ονομάζεται και το τατουάζ της φύσης.

Είναι αυτό που σου αφήνει το χτύπημα του κεραυνού.

Καθώς ο κεραυνός προχωράει προς την επιφάνεια του σώματος, εξαναγκάζει τα ερυθρά αιμοσφαίρια να βγουν από τα τριχοειδή αγγεία στην επιδερμίδα. Όπως μια μελανιά. Αυτά τα σημάδια ονομάστηκαν σημάδια Λίχτενμπεργκ, από τον Γερμανό φυσικό Τζορτζ Κρίστοφ Λίχτενμπεργκ που ήταν ο πρώτος που τα ανακάλυψε και τα μελέτησε.

Η ερευνήτρια Essie Fox που μελετά το φαινόμενο για το νέο της βιβλίο, δημοσίευσε εντυπωσιακές φωτογραφίες στο twitter.

Το 1777, ο Γερμανός Φυσικός Γκέοργκ Λίχτενμπεργκ έκανε μια περίεργη ανακάλυψη: όταν η σκόνη στον αέρα έπεφτε σε ηλεκτρικά φορτισμένες πλάκες, δημιουργούσε ένα όμορφο δέντρο από σκόνη..

Ο Λίχτενμπεργκ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία αυτά έδειχναν την κίνηση του ηλεκτρικού πεδίου. Τα στοιχεία, τα οποία αργότερα ονομάστηκαν στοιχεία Λίχτενμπεργκ, πυροδότησαν μία μεγάλη συζήτηση ανάμεσα σε επιστήμονες και φιλοσόφους, επειδή πίστευαν ότι αποτελούσαν την αληθινή φύση του ηλεκτρικού πεδίου.

Σήμερα, γνωρίζουμε ότι τα στοιχεία Λίχτενμπεργκ είναι διακλαδωμένα μοτίβα που μπορεί να δημιουργηθούν όταν ηλεκτρικές εκκενώσεις υψηλής τάσης περνούν κατά μήκος της επιφάνειας. Αυτό όμως ακριβώς συμβαίνει και με το ανθρώπινο σώμα.

Πηγές: Indy100, IFL Science