Αυτό είναι το νέο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ - Το μήνυμα Τσίπρα για την εξέλιξη και όσους την φοβούνται

Οι πέντε ακτίνες του αστεριού συμβολίζουν τη Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ισότητα.

Ένα αστέρι θα είναι το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ, που αντικαθιστά τις 3 χρωματιστές σημαίες. Το νέο, πιο σύγχρονο, λογότυπο του κόμματος παρουσίασε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα και βίντεο με το οποίο προσκαλεί τους πολίτες «να πορευτούμε μαζί».

Το νέο λογότυπο έχει μοντέρνα γραμμή και σηματοδοτεί στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να εκφράσουν την εξέλιξη του κόμματος με το βλέμμα στο μέλλον. Το κεντρικό στοιχείο της νέας οπτικής ταυτότητας του κόμματος είναι ένα αστέρι, του οποίου οι πέντε κορυφές συμβολίζουν αξίες και ιδανικά που εμπνέουν και οδηγούν την Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη: η Δημοκρατία, η Αλληλεγγύη, η Δικαιοσύνη, η Ελευθερία και η Ισότητα. Πρόκειται, επισημαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, για τις αξίες τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να υπηρετεί και να αγωνίζεται γι’ αυτές, απευθύνοντας ένα πλατύ κάλεσμα σε όσους οραματίζονται μια Δίκαιη, Προοδευτική και Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Αυτό άλλωστε επισημαίνει και ο Αλ. Τσίπρας που ξεκινά την παρουσίαση με τη φράση «η ιστορία των κοινωνιών μας είναι η ιστορία της εξέλιξης. Η ανθρώπινη γνώση, η επιστήμη, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες. Όλα εξελίσσονται».

«Η πρόοδος αυτή, πολλές φορές φοβίζει. Φοβίζει τους λίγους που έχουν μάθει να καρπώνονται τα οφέλη μιας κοινωνίας οργανωμένης γύρω από τα συμφέροντα και τις επιθυμίες τους. Όμως, η εξέλιξη είναι η δύναμη των πολλών. Μια δύναμη ανίκητη, συλλογική, αναπόδραστη», αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας και προσθέτει «χωρίς αυτή, δεν θα είχαμε σήμερα δημόσια νοσοκομεία για όλους. Δεν θα είχαμε δημόσια σχολεία. Δεν θα ήταν κατοχυρωμένη η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης».

«Εμείς είμαστε προϊόν αυτής της εξέλιξης. Ένα κόμμα που μεγάλωσε και ωρίμασε αναλαμβάνοντας το τιμόνι της χώρας σε ιστορικές στιγμές. Ένα κόμμα που δεν έπαψε ποτέ να μετασχηματίζεται. Να μαθαίνει. Να ακούει. Να κατανοεί. Να σκέφτεται. Να αλλάζει».

Δημοφιλή