Αυτό το διαβατήριο είναι τόσο σπάνιο που το έχουν μόνο 500 άνθρωποι

Ποιοι είναι οι κάτοχοι αυτού του σπάνιου διαβατηρίου.
Travel+Leisure

Είναι γνωστό ότι κάποια διαβατήρια είναι πιο ισχυρά από άλλα. Όπως για παράδειγμα το ιαπωνικό διαβατήριο, που είναι ένα από τα πιο ισχυρά του κόσμου. Ο κάτοχος ιαπωνικού διαβατηρίου μπορεί να επισκεφθεί 189 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο χωρίς να χρειαστεί βίζα.

Και ενώ η δυνατότητα να επισκεφθεί κάποιος τόσες χώρες χωρίς βίζα είναι εξαιρετικό προτέρημα, ακόμη πιο ζηλευτό είναι να κατέχει κάποιος ένα σπάνιο διαβατήριο: του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Τάγματος της Μάλτας (γνωστό και ως τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας).

POOL New / Reuters

Το τάγμα των Ιπποτών, το οποίο αναγνωρίστηκε από τον Πάπα Paschal το 1113, χορηγεί τα πιο ακριβοθώρητα ταξιδιωτικά έγγραφα στον κόσμο.

Αυτά τα διαβατήρια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εκδίδονται μόνο για τα μέλη του Κυρίαρχου Συμβουλίου, στους αρχηγούς και τα μέλη της διπλωματικής αποστολής τους και -σε ελάχιστες περιπτώσεις- σε ανώτερους που είναι υπεύθυνοι ειδικών αποστολών του τάγματος της Μάλτας. Σήμερα υπoλογίζεται ότι τέτοια διαβατήρια κατέχουν μόνο 500 άνθρωποι.

Το διαβατήριο έχει ισχύ 4 ετών ενώ το τάγμα έχει διπλωματικές σχέσεις με 106 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά κάποιες χώρες δεν αποδέχονται τα διαβατήριά του – ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νέα Ζηλανδία.

Το τάγμα της Καθολικής Εκκλησίας λειτουργεί ως φιλανθρωπική οργάνωση που προσφέρει ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελείται από 13.500 μέλη, 80.000 μόνιμους εθελοντές και 25.000 υπαλλήλους.

Πηγή: Travel+Leisure

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση