Αίγυπτος: Δύο γυναίκες νεκρές από επίθεση καρχαρία στην Ερυθρά Θάλασσα μέσα σε λίγες ώρες

Δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι το πτώμα μιας Ρουμάνας ανακαλύφθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση που άφησε νεκρή μια 68χρονη Αυστριακή.
Παραλία του θέρετρου της Ερυθράς Θάλασσας Sahl Hasheesh, Χουργκάντα, Αίγυπτος, 8 Ιανουαρίου 2020.
Παραλία του θέρετρου της Ερυθράς Θάλασσας Sahl Hasheesh, Χουργκάντα, Αίγυπτος, 8 Ιανουαρίου 2020.
AMR ABDALLAH DALSH via REUTERS

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από επίθεση καρχαρία στην Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου, νότια της πόλης Χουργκάντα, ανακοίνωσε την Κυριακή το αιγυπτιακό υπουργείο Περιβάλλοντος.

Δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι το σώμα μιας Ρουμάνας τουρίστριας στα σαράντα της ανακαλύφθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση που άφησε νεκρή μια 68χρονη γυναίκα από την Αυστρία. Και οι δύο επιθέσεις έγιναν σε απόσταση 600 μέτρων η μία από την άλλη, στα ανοιχτά της ακτής του Sahl Hasheesh, σύμφωνα με τις πηγές.

Το υπουργείο ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι έχει συσταθεί επιτροπή για να εξετάσει τις συνθήκες των επιθέσεων και τυχόν επιστημονικούς λόγους πίσω από αυτές.

Ανέφερε επίσης ότι ο Κυβερνήτης της Ερυθράς Θάλασσας, Υποστράτηγος Αμρ Χανάφι, εξέδωσε εντολή να ανασταλεί κάθε δραστηριότητα στην περιοχή γύρω από τις επιθέσεις.

Το πρώτο θύμα μεταφέρθηκε σε τοπικό ιδιωτικό νοσοκομείο, δήλωσε στο Reuters πηγή από τη Διεύθυνση Υγειονομικών Υποθέσεων της Ερυθράς Θάλασσας. Πρόσθεσε ότι έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά πέθανε από τα τραύματά της.

Πηγή ασφαλείας πρόσθεσε επίσης ότι η Αυστριακή γυναίκα ζούσε στην Αίγυπτο τα τελευταία πέντε χρόνια με τον Αιγύπτιο σύζυγό της.