Αίγυπτος: Δικαστήριο αποφάσισε να γίνει σε ζωντανή μετάδοση η εκτέλεση δράστη γυναικοκτονίας

Μαχαίρωσε τη νεαρή φοιτήτρια, αφότου εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου του.
.
.
Facebook

Δικαστήριο της Αιγύπτου ζητά από το κοινοβούλιο να επιτρέψουν τη ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης το Μοχάμεντ Αντέλ ο οποίος δολοφόνησε τη συμφοιτήτριά του Νάιρα Ασράφ.

Ο δράστης, 21 ετών, μαχαίρωσε τη νεαρή φοιτήτρια του πανεπιστημίου Μανσούρα, αφότου εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου του.

Η νεαρή κατέβαινε από λεωφορείο για να πάει στο Πανεπιστήμιο, όταν ο δράστης της επιτέθηκε, αρχικά με τα χέρια και στη συνέχεια με μαχαίρι, σκοτώνοντάς τη. Επιχείρησε να το σκάσει, αλλά ακινητοποιήθηκε από περαστικούς, αναφέρει δημοσίευμα της Mirror.co.uk.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δολοφόνος παρακολουθούσε κάθε κίνηση του θύματος στο Facebook και αποφάσισε να τη σκοτώσει καθώς εκείνη τον απέφευγε στα social media και αρνήθηκε και την πρότασή του να παντρευτούν.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών στις 6 Ιουλίου και προ ημερών αποφασίστηκε η εκτέλεση της ποινής να γίνει σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση. Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόφαση.

Σε επιστολή του προς βουλευτές, το δικαστήριο ανέφερε: «Η μετάδοση, έστω και στην αρχή της διαδικασίας, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά, κάτι που δεν επετεύχθη από την ίδια τη μετάδοση της καταδίκης».

Ο 21χρονος έχει το δικαίωμα να καταθέσει έφεση στην απόφαση και ο δικηγόρος του, Φαρίντ Ελ- Ντίμπ ενημέρωσε πως αυτή είναι και η πρόθεσή του.

«Έχουμε, ακόμα, 60 μέρες για να αμφισβητηθεί η θανατική καταδίκη του Αντέλ» είπε.

Δημοφιλή