Ακόμα δυο άνδρες παρουσιάστηκαν στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση της 12χρονης

Σε διάστημα τριών μηνών 212 χρήστες είχαν εκατοντάδες συνομιλίες με προφίλ που είχαν στηθεί για το παιδί και συνολικά ανέρχονται σε 51.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Την ώρα που τα εξειδικευμένα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και τους 212 χρήστες, οι οποίοι επισκέφθηκαν προφίλ που είχε δημιουργηθεί για τη 12χρονη από το Κολωνό, ακόμα δύο άνδρες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ένας 43χρονος πήγε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, καθώς πληροφορήθηκε ότι βρίσκεται στη λίστα των 212. Δήλωσε στους αστυνομικούς ότι τον περασμένο Ιούνιο συνομίλησε με προφίλ, το οποίο μοιάζει με της ανήλικης, αλλά ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε συναντήθηκε μαζί της.

Λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε αυτοβούλως και ένας 54χρονος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι χρήστης της πλατφόρμας γνωριμιών, ποτέ όμως -τόνισε- δεν συνομίλησε με προφίλ ανηλίκου.

Αφού κατέθεσαν ενόρκως και κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνά τους, οι δυο άνδρες αποχώρησαν.

Διακινήθηκαν φωτογραφίες

Κατά την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι από τις 14:34 της 25ης Μαΐου μέχρι τα μεσάνυχτα της 22ας Αυγούστου οι 212 χρήστες πραγματοποίησαν εκατοντάδες συνομιλίες με προφίλ, που είχαν στηθεί για το παιδί, πολλοί από αυτούς περισσότερες από μια φορές.

Συνολικά 51 προφίλ είχαν δημιουργηθεί, πολλά από αυτά δοκιμαστικά, ενώ σε τρία υπήρχε ως αρχική φωτογραφία εικόνα της δωδεκάχρονης.

Οι αστυνομικοί έχουν δεδομένα ότι μέσω των προφίλ διακινήθηκαν περισσότερες από εκατό φωτογραφίες του παιδιού και κάποιων ανδρών, χωρίς όμως να μπορούν να τις ανακτήσουν, καθώς η εφαρμογή διαγραφεί αυτόματα τις εικόνες, ύστερα από την παρέλευση επτά ημερών.

Όλα τα νέα δεδομένα έρχονται σε γνώση της 33ης Τακτικής Ανακρίτριας, η οποία δίνει τις εντολές για τους επόμενους χειρισμούς των αστυνομικών και αποφασίζει για την ποινική μεταχείριση των νέων προσώπων, που προκύπτουν.

Δημοφιλή