Κολωνός: Νέα εισαγγελική έρευνα για πορνογραφία στην υπόθεση της 12χρονης

Αντιδράσεις για τη δήλωση του δικηγόρου Γ. Μπαρκαγιάννη: Η 12χρονη έδειχνε μεγαλύτερη, είχε γίνει γυναίκα πιο γρήγορα.
Eurokinissi

Δεν υπάρχει τέλος στην υπόθεση μαστροπείας που έχει αρχίσει να ξετυλίγεται στον Κολωνό, μετά τις αποκαλύψεις της 12χρονης για σεξουαλική κακοποίηση.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διεταξε ο προϊσταμένος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντ. Ελευθεριάνος για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Η έρευνα αφορά στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης από τον Κολωνό, η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας.

Σκοπός της έρευνας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να διακριβωθεί εάν τα παραπάνω αδικήματα έχουν τελεστεί με τη διακίνηση φωτογραφιών της ανήλικης ή άλλου οπτικού υλικού όπως ειπώθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πέραν των ατόμων, που βρίσκονται στο «κάδρο» της υπόθεσης και τα εντάλματα σύλληψής τους τα οποία ανά τακτά διαστήματα εκδίδονται – με εμπλοκή και αστυνομικών στο κύκλωμα – βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διαφορετικές έρευνες των εισαγγελικών αρχών.

Η πλέον πρόσφατη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αφορά τη διεξαγωγή με την κατηγορία της διακεκριμένης πορνογραφίας. Έχουν διαταχθεί προ ημερών και άλλες εισαγγελικές έρευνες.

Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 18 Οκτωβρίου σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας που αφορά την 12χρονη από τον Κολωνό. Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας βρίσκεται κυρίως η διαρροή της κατάθεσης της 12χρονης, ενώ θα διερευνηθεί εάν και από ποια πρόσωπα τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Είχε προηγηθεί μία ημέρα πριν στις 17 Οκτωβρίου η παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση του Κολωνού από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί το εάν και αλλά παιδιά της οικογένειας έχουν πέσει θύματα βιασμού ή μαστροπείας. Μάλιστα, δόθηκε και παραγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να διενεργήσουν ανάλογη έρευνα.

Αντιδράσεις για τη δήλωση του δικηγόρου Γ. Μπαρκαγιάννη: Η 12χρονη έδειχνε μεγαλύτερη, είχε γίνει γυναίκα πιο γρήγορα

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του δικηγόρου του 33χρονου από την Αγία Βαρβάρα που προφυλακίστηκε για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στην υπόθεση του Κολωνού, μετά από την απολογία του στην Ανακρίτρια.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, Γιάννης Μπαρκαγιάννης επανέλαβε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ότι ο εντολέας του “δεν μπορεί να διακρίνει 12χρονη από 17χρονη”.

Προκαλώντας τις αντιδράσεις των παρουσιαστών της εκπομπής, ο συνήγορος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «η κοπελίτσα είναι αναπτυγμένη για την ηλικία της. Θεωρώ ότι ορμονικά, την είχε επηρεάσει αυτό στο οποίο άλλοι την οδήγησαν να κάνει, σωματικά την είχε επηρεάσει αυτό και είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω δήλωση ήρθε λίγες ώρες μετά τη δήλωση της δικηγόρου του 34χρονου, Παναγιώτας Παντελεάκη, που επέμεινε μιλώντας στο ΜEGA ότι η 12χρονη «έμοιαζε για 20, ήταν εύσωμη και ψηλή».

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή