Αλεκ Μπάλντουιν: Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η οικογένεια της αδικοχαμένης κινηματογραφίστριας είχε κάνει μήνυση στον Μπάλντουιν.
LOADINGERROR LOADING

Η οικογένεια της κινηματογραφίστριας Χάλινα Χάτσινς, που έχασε τη ζωή της στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» το 2021, μετά τον μοιραίο πυροβολισμό στο σετ, κατέληξε σε συμβιβασμό με τον Άλεκ Μπάλντουιν.

Μετά τον θάνατο της νεαρής γυναίκας η οικογένεια της είχε μηνύσει τον Μπάλντουιν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονταν στην παραγωγή, αλλά τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε διακανονισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline.

Ο σύζυγος της Χαλίνα, Μάθιου Χάτσινς, δήλωσε ότι ως μέρος του διακανονισμού - που απαιτεί την έγκριση δικαστηρίου - είναι ότι αναλαμβάνει εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας γουέστερν, τα γυρίσματα της οποίας θα αρχίσουν και πάλι τον Ιανουάριο του 2023.

Χαλίνα Χάτσινς
Χαλίνα Χάτσινς
Mat Hayward via Getty Images

«Όλοι μας πιστεύουμε ότι ο θάνατος της Χαλίνα ήταν ένα τρομερό ατύχημα», αναφέρει σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Rust Movie Productions την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. «Είμαι ευγνώμων που οι παραγωγοί και η ψυχαγωγική κοινότητα συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στο τελευταίο έργο της Χαλίνα».

Ο δικηγόρος του Μπάλντουιν, Λουκ Νίκας δήλωσε ότι είναι ευγνώμονες για τον τρόπο επίλυσης που επιτεύχθηκε. «Καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης αυτής διαδικασίας, όλοι διατήρησαν την ιδιαίτερη επιθυμία να κάνουν ό,τι καλύτερο για τον γιο της Χαλίνα», είπε ο Νίκας σε δήλωση στην αμερικανική έκδοση της HuffPost.

Στις 21 Οκτωβρίου 2021, στο σετ της ταινίας που γυριζόταν στο Νέο Μεξικό, ο Άλεκ Μπάλντουιν σημάδευε με το όπλο την Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής. Το όπλο εκπυρσοκρότησε , σκοτώνοντας τη Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Το σημείο των γυρισμάτων στο Νέο Μεξικό.
Το σημείο των γυρισμάτων στο Νέο Μεξικό.
via Associated Press

Τα ερωτήματα αφορούσαν το πώς μπήκαν στο περίστροφο πυρομαχικά.

Η Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, η οπλουργός της ταινίας, σε βάρος της οποίας κατατέθηκαν αγωγές που σχετίζονται με τον πυροβολισμό, κατηγόρησε τον προμηθευτή πυρομαχικών ότι συμπεριέλαβε αληθινά πυρομαχικά σε ένα κουτί που υποτίθεται ότι είχε μόνο άσφαιρα φυσίγγια.

Στην εταιρεία παραγωγής είχε επιβληθεί ήδη από τον Απρίλιο πρόστιμο σχεδόν 137.000 δολαρίων - το μέγιστο δυνατό- για αστοχίες όσον αφορά την ασφάλεια πυροβόλων όπλων.

Ο Σόουζα σχεδιάζει να επιστρέψει στην ταινία. Σε δήλωση του την Τετάρτη, είπε ότι η απόφασή του να συνεχίσει «θα μπορούσε να έχει νόημα για μένα μόνο αν γινόταν με τη συμμετοχή του Ματ και της οικογένειας Χάτσινς».

«Αν και σίγουρα η γεύση είναι γλυκόπικρη, χαίρομαι που τώρα θα ολοκληρώσουμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε με τη Χαλίνα. Κάθε προσπάθεια μου σε αυτήν την ταινία θα είναι αφιερωμένη στο να τιμήσω την κληρονομιά της. Είναι προνόμιο να το κάνω αυτό για λογαριασμό της», είπε.

Δημοφιλή