Επιβάτης δάγκωσε αεροσυνοδό σε πτήση προς Σιάτλ και το αεροπλάνο επέστρεψε στο Τόκιο

Ο Αμερικανός επιβάτης συνελήφθη κατά την προσγείωση του αεροπλάνου στην ιαπωνική πρωτεύουσα.
via Associated Press

Ένας Αμερικανός επιβάτης φέρεται να δάγκωσε μια γυναίκα αεροσυνοδό κατά τη διάρκεια της πτήσης της All Nippon Airways από το Τόκιο στο Σιάτλ την Τρίτη, αναγκάζοντας τον πιλότο να επιστρέψει στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η πτήση ANA 118 αναχώρησε από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο στις 21:47 τοπική ώρα και έκανε αναστροφή περίπου μία ώρα αργότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24.

Εκπρόσωπος της ANA δήλωσε στο CNN ότι ο Αμερικανός επιβάτης, δίχως να δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα, συνελήφθη από την αστυνομία κατά την προσγείωση του αεροπλάνου στο Τόκιο.

Η αεροσυνοδός υπέστη ελαφρά τραύματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΑΝΑ. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Τόκιο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάτης δαγκώνει κατά τη διάρκεια πτήσης μέλος πληρώματος. Το 2022, σε δύο επιβάτες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα επειδή χτύπησαν και δάγκωσαν το πλήρωμα και άλλους επιβάτες σε διαφορετικές πτήσεις των αμερικανικών αερομεταφορέων American Airlines και Delta Air Lines αντίστοιχα.

Τους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 81.950 και 77.272 δολαρίων αντίστοιχα - οι δύο μεγαλύτερες ποινές που έχει επιβάλει ποτέ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε μεμονωμένους επιβάτες για ανάρμοστη συμπεριφορά σε πτήση.

Πολλά περιστατικά έχουν αναφερθεί εξάλλου τον τελευταίο μήνα για άσχημη συμπεριφορά και επιθετικότητα από επιβάτες - μεταξύ των οποίων μια πτήση της American Airlines που εκτράπηκε σε αεροδρόμιο του Τέξας στις 3 Ιανουαρίου, αφού ένας επιβάτης φέρεται να γρονθοκόπησε μια αεροσυνοδό και να επιτέθηκε σε τουλάχιστον έναν αστυνομικό.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή