Ιαπωνία: Boeing επιστρέφει στο αεροδρόμιο λόγω ρωγμής στο παράθυρο του πιλωτηρίου

Ευτυχώς δεν υπηρξέ κανένας τραυματισμός.
via Associated Press

Μια πτήση εσωτερικού της All Nippon Airways αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Σαπόρο της βόρειας Ιαπωνίας, αφού διαπιστώθηκε μια ρωγμή στο παράθυρο του πιλοτηρίου, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία και δημοσιεύματα των ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.

Η πτήση 1182 της ANA κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Toyama στην κεντρική Ιαπωνία το Σάββατο, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο New Chitose για επισκευές, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς μεταξύ των 65 επιβατών.

Η ρωγμή εντοπίστηκε σε ένα από τα παράθυρα του πιλοτηρίου και η αιτία διερευνάται, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Tο εν λόγω αεροσκάφος είναι ένα Boeing 737-800 - διαφορετικό δηλαδή μοντέλο από το Boeing 737 Max 9- που ερευνάται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αφού ξεκόλλησε την περασμένη εβδομάδα παράθυρο στον αέρα σε πτήση της Alaska Airlines.

«Η ρωγμή δεν ήταν κάτι που επηρέασε τον έλεγχο ή την πίεση της πτήσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ANA.

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών παρέτεινε την Παρασκευή την καθήλωση των αεροσκαφών Boeing 737 Max 9 στο έδαφος επ′ αόριστον για νέους ελέγχους ασφαλείας και ανακοίνωσε ότι θα αυστηροποιήσει την εποπτεία της ίδιας της Boeing.

Πηγή: Associated Press, Guardian

Δημοφιλή