Αν παρατηρήσουμε κάτι από τα παρακάτω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μας, να το εγκαταλείψουμε αμέσως

Ο λόγος για τα μικροσκοπικά πλάσματα που δεν κατοικούν μόνο στα στρώματα και τα καλύμματα, αλλά σε χαλιά και σε ταπετσαρίες.
.
ArtistGNDphotography via Getty Images
.

Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει και είτε κάνουμε διακοπές σε Air BNB, ξενώνα ή φανταχτερό θέρετρο, υπάρχει πιθανώς ένα πράγμα το οποίο θα θέλαμε να αποφύγουμε. Μιλάμε για κοριούς.

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα ξενοδοχεία είναι το τρίτο μέρος όπου εντοπίζονται πιο συχνά κοριοί, με τους επαγγελματίες αφαίρεσης παρασίτων να τους κατατάσσουν στο 75% των πιο συνηθισμένων.

Έτσι, με αυτό το γεγονός να ρίχνει την ... τρομακτική σκιά του, οι ειδικοί εσωτερικών χώρων στο Online-Bedrooms.co.uk βοηθούν τους Βρετανούς που κάνουν διακοπές να αναγνωρίσουν εάν τα δωμάτια του ξενοδοχείου τους θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί από κοριούς ή όχι.

Δυστυχώς, τα μικροσκοπικά πλάσματα δεν κατοικούν μόνο στα στρώματα και τα καλύμματα, αλλά και σε χαλιά και άλλες ταπετσαρίες.

Να τι πρέπει να προσέχουμε για να μην μας τσιμπήσουν οι κοριοί αυτό το καλοκαίρι…

Big_Ryan via Getty Images

Ας ελέγξουμε το δωμάτιό μας

Ο Νικ Σάκλοκ από την Online-Bedrooms συνιστά να ελέγξουμε τόσο το κρεβάτι όσο και το δωμάτιό μας κατά την άφιξη και να βεβαιωθύμε ότι είναι καθαρά.

Οπως σημειώνει: «Υπάρχουν μερικά ενδεικτικά σημάδια που πρέπει να προσέξουμε τα οποία μπορεί να υποδεικνύουν ότι υπάρχουν κάποιοι κοριοί που κρύβονται στό δωμάτιό μας. Εάν παρατηρήσουμε πράγματα όπως σκοτεινά «μπαλώματα» στον τοίχο και κηλίδες αίματος στα σεντόνια, ας φροτίσουμε να το συζητήσουμε αμέσως με τον διευθυντή του ξενοδοχείου».

Αίμα

Όταν τα ζωύφια συνθλίβονται, απελευθερώνουν πολύ αίμα, ειδικά γύρω από τις ραφές των στρωμάτων – όπου τείνουν να κρύβονται.

Αυτά τα σημεία μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται σκουριασμένα όσο περισσότερο παραμένει εκεί, οπότε ας βεβαιωθούμε ότι και οι δύο πλευρές του στρώματος είναι απαλλαγμένες από λεκέδες αίματος.

Αυγά κοριών

Δεν είναι πάντα σε κοινή θέα. Τα αυγά είναι μικροσκοπικά και μπορούν να βρεθούν σε πολλά σημεία, όχι μόνο στο στρώμα.

Έχουν πλάτος περίπου ένα mm (μιλιμέτρ) και συχνά έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Εάν εντοπίσουμε κάποιο από αυτά τα αυγά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι κοριοί είναι ακόμα ζωντανοί και θα πρέπει να το αναφέρουμε αμέσως.

Περίεργη μυρωδιά

Μπορεί να έχουμε πάει σε ένα ξενοδοχείο που μυρίζει λίγο περίεργα στο παρελθόν, αλλά η μυρωδιά που εκκρίνουν οι κοριοί είναι… αισθητή. Εάν ο χώρος του υπνοδωματίου έχει έντονη, μούχλα και δυσάρεστη οσμή, αυτό θα μπορούσε να προέρχεται από τους αρωματικούς αδένες ενός κοριού. Είναι πιο ισχυρό όταν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες σφαλμάτων. Να είμαστε πάντα προσεκτικοί όταν πρόκειται για ένα δύσοσμο δωμάτιο και να ελέγχουμε και για άλλα σημάδια.

Σκούρα σημεία στους τοίχους

Αν και αυτό είναι ελαφρώς λιγότερο συνηθισμένο, οι κοριοί μπορούν επίσης να αφήσουν λεκέδες στους τοίχους. Εάν παρατηρήσουμε κάποια σκοτεινά σημεία, αυτά μπορεί να είναι περιττώματα κοριών. Ας φροντίσουμε να μην αγγίξουμε καμία από τις πληγείσες περιοχές και να ειδοποιήσουμε αμέσως το προσωπικό του ξενοδοχείου ή του καταλύματος.

Φλοιός ζωυφίων

Όπως και πολλά άλλα πλάσματα, τα ζωύφια «ρίχνουν» το δέρμα τους μόλις αρχίσουν να αναπτύσσονται. Σ′ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσουμε μικρές κηλίδες που μοιάζουν με φλοιό που μπορεί να «τσακίσουν». Βρίσκονται κυρίως ανάμεσα σε υφάσματα, γι′ αυτό ας ελέγξουμε τα στρώματα, τα κεφαλάρια, τους καναπέδες και οποιαδήποτε άλλη ταπετσαρία.

Φθαρμένες ή «γερασμένες» ταπετσαρίες

Παλιά υφάσματα που μπορεί να μην έχουν καθαριστεί καλά ή να είναι μεταχειρισμένα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μια οικογένεια κοριών. Εάν το μέρος που μένουμε είναι λίγο παλαιότερο, είναι πάντα καλύτερο να ελέγχουμε ξανά το ύφασμα και τα έπιπλα πριν εγκατασταθούμε.

Λευκές κηλίδες στα έπιπλα

Στους κοριούς αρέσει επίσης να γεννούν τα αυγά τους σε έπιπλα και στρώματα, ειδικά στους καναπέδες. Αυτά θα μοιάζουν με δέσμες από μικρές λευκές κηλίδες από απόσταση, αλλά με πιο προσεκτική εξέταση, μπορεί να είναι το σημείο όπου τα ζωύφια αποφάσισαν να κρατήσουν τα αυγά τους.

Δαγκώματα

Εάν δεν έχουμε εντοπίσει κανένα από αυτά τα σημάδια, αλλά έχουμε ξυπνήσει με μικρές, κόκκινες, κνησμώδεις κηλίδες στο δέρμα μας, αυτό μπορεί να οφείλεται στα ανατριχιαστικά αυτά πλάσματα. Τα τσιμπήματα σχηματίζουν συχνά μια ευθεία γραμμή σε ένα μέρος του σώματός μας, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα κοριού. Τα κουνούπια και οι ψύλλοι δεν τσιμπούν σε αυτόν τον σχηματισμό, οπότε αν παρατηρήσουμε αυτές τις κόκκινες κηλίδες, είναι καλύτερο να αναζητήσουμε ιατρική συμβουλή.