Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Τον ψάχνει παντού η ΕΛΑΣ

Μετά από νέα μήνυση που κατατέθηκε χθες και δεν αφορά την αρχική υπόθεση πρώην συντρόφου για revenge porn.
Youtube
Youtube
Youtube

Ραγδαίες είναι εξελίξεις καθώς ο παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος αναζητείται από άνδρες της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε την Τρίτη εις βάρος του.

Οι αστυνομικοί, βάσει της διαδικασίας πρόκειται να μεταβούν στη δηλωθείσα ως μόνιμη κατοικία του κ. Παναγιωτόπουλου στην περιοχή των Νέων Επιβατών.

Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά νέα μήνυση

Σημειώνεται ότι αναζήτηση στο πλαίσιο του αυτοφώρου δεν αφορά τη γνωστή καταγγελία της πρώην συντρόφου του γνωστού τηλεπαρουσιαστή για παράνομη ανάρτηση ερωτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο “revenge porn”, αλλά νέα μήνυση.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο άσκησης δίωξης για διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω διαδικτύου αυτή θα ασκηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Τι έλεγε νωρίτερα ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας όπως μετέδωσε το dikastiko.gr

Λύτρας για Παναγιωτόπουλο: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με τον πρώην παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα, Στάθη Παναγιωτόπουλο, με τον δικηγόρο ενός θύματός του, τον Απόστολο Λύτρα να αναφέρει στην ΕΡΤ πως πιθανώς να εκδοθεί και εντός της ημέρας ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Μίλησε για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που ανεβάζουν σε 9 συνολικά τον αριθμό των βίντεο και έκανε λόγο για εξελίξεις εντός της ημέρας.

Οι πληροφορίες είναι για άλλα επτά βίντεο πέρα από το αρχικό πρώτο και το δεύτερο που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας.

“Όποια κοπέλα έχει πέσει θύμα τέτοιων καταστάσεων να πάει στις αρχές να μιλήσει, δεν έχει να ντραπεί για κάτι. Να μην κατηγορούμε τα θύματα. Είναι φαλλοκρατικό να λέμε ότι οι κοπέλες έφταιγαν που επέτρεψαν καταγραφή. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να δημοσιοποιεί κατά αυτόν τον τρόπο”, είπε.

Ο ίδιος είπε ότι έχουν εγγυήσεις από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι το παράνομο υλικό της 23χρονης θα κατέβει από την αρχική πηγή, “αλλά με την αναπαραγωγή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα έτσι όπως είναι το διαδίκτυο”, σημείωσε.

Σε σχέση με τις ποινές για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων είπε ότι είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και προβλέπουν έως πέντε χρόνια φυλάκιση, ωστόσο η κάθε καταγγελία προσμετράται ξεχωριστά.

Όπως διευκρίνισε ο κύριος Λύτρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μένει να φανεί από την έρευνα εάν η ανάρτηση των ερωτικών βίντεο στο διαδίκτυο είχε και οικονομικό όφελος για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, λέγοντας πως «αν υπήρξε όφελος και το ποσό είναι άνω των 120.00 ευρώ μιλάμε για κακούργημα».

«Εγώ εκπροσωπώ την κόρη φιλικού του ζευγαριού, που όταν είχαν επαφές και έγινε η καταγραφή των προσωπικών στιγμών τους, ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία», προσέθεσε ο δικηγόρος.

Όπως είπε ο Απόστολος Λύτρας, «αυτός ο τύπος έχει θέματα ψυχολογικής και ψυχιατρικής φύσεως και προβλήματα ανασφάλειας, διότι δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο για να κάνει τέτοιες ενέργειες»

«Σε ότι αφορά τα θύματα και την «έλξη» για εκείνον, προφανώς έχει παίξει ρόλο η τηλεόραση και η δημοσιότητα του. Έχει εκμεταλλευθεί αυτό που του προσφέρει η αναγνωρισιμότητα του, για να συνάψει τις επαφές» προσέθεσε ο δικηγόρος.

Σημείωσε μάλιστα πως «το αδίκημα είναι Αυτόφωρο, δεν έχει σταματήσει το αδίκημα, διαπράττεται κάθε ημέρα. Πρέπει και η Εισαγγελία να λάβει τα μέτρα της», συμπληρώνοντας πως «κάναμε χθες επισήμως την καταγγελία και περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει η Δικαιοσύνη».