Έλλειψη σε τηγανητές πατάτες στα McDonald’s της Ιαπωνίας. Η "σκληρή"απόφαση της εταιρείας

Σε εφαρμογή το "εκτακτο" μέτρο από την Παρασκευή και όλες τις ημέρες των εορτών, έως και τις 30 Δεκεμβρίου.
picture alliance via Getty Images

Τα McDonald’s, η μεγαλύτερη εταιρεία γρήγορου φαγητού (fast food) στον κόσμο, αντιμετωπίζει έλλειψη σε τηγανητές πατάτες.

Η έλλειψη εντοπίζεται στα καταστήματα στην Ιαπωνία και η εταιρεία αποφάσισε, προκειμένου να μην στερηθεί κανείς τις διάσημες πατάτες της, να διαθέτει μόνο μικρές μερίδες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 24 και σίγουρα έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Αιτία, είναι η κρίση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα που προκαλεί και καθυστερήσεις στις αποστολές του προϊόντος και αδυναμία κάλυψης της αυξημένης κατανάλωσης.

″Η McDonald’s Japan θα περιορίσει προσωρινά τις πωλήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους σε τηγανίτες πατάτες. Είναι ένα προληπτικό μέτρο για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις τηγανητές πατάτες McDonald’s. Οι πελάτες θα εξακολουθούν να μπορούν να παραγγείλουν τηγανητές πατάτες μικρού μεγέθους σε όλα τα εστιατόριά μας. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν σημειωθεί διακοπές στην προσφορά”, δήλωσε η εταιρεία στο BBC.

Όπως διευκρινίζεται, τα McDonald’s συνήθως εισάγουν τις πατάτες που χρησιμοποιούν από ένα λιμάνι κοντά στο Βανκούβερ στον Καναδά. Ωστόσο, τα πλοία αντιμετώπισαν καθυστερήσεις λόγω ζημιών από πλημμύρες και των επιπτώσεων της πανδημίας στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Τώρα η εταιρεία θα στραφεί σε εναλλακτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της μεταφοράς προμηθειών μέσω αεροπορικών πτήσεων προς την Ιαπωνία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα McDonald’s στην Ιαπωνία αναγκάζονται να μειώσουν τις μερίδες τους.

Το 2014, μια παρατεταμένη διαμάχη μεταξύ 20.000 λιμενεργατών, χειριστών τερματικών σταθμών και ναυτιλιακών γραμμών σε 29 λιμάνια στη δυτική ακτή των ΗΠΑ προκάλεσε επίσης έλλειψη σε τηγανητές πατάτες.

Η McDonald’s Ιαπωνία αποφάσισε και τότε να διαθέτει στους πελάτες της μόνο μικρές μερίδες ενώ εισήγαγε 1.000 τόνους αεροπορικώς.

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η McDonald’s δήλωσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα εφοδιασμού που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα σέικ και εμφιαλωμένων ποτών στα 1.250 καταστήματα της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία είπε ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών ήταν ο βασικός λόγος.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή