Ανελκυστήρα πλαγιάς και φωτισμό στην Ακρόπολη δωρίζει το Ιδρυμα Ωνάση

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν και τα δύο έργα πριν το καλοκαίρι του 2020, ενώ το κόστος υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 1,5 εκατ. ευρώ.
akropoli
akropoli

Εναν σύγχρονο ανελκυστήρα πλαγιάς και την αναβάθμιση του νυχτερινού φωτισμού του αρχαιολογικού χώρου, θα δωρίσει το Ιδρυμα Ωνάση στην Ακρόπολη.

Στη θέση του υπάρχοντος αναβατορίου θα τοποθετηθεί ένας σύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς, ο οποίος θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Για τις υποδομές φωτισμού, οι οποίες τοποθετήθηκαν το 2004, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, προβλέπεται η συνολική αναβάθμισή τους, με βάση την αρχική μελέτη, ώστε να αναδειχτούν εκ νέου οι γραμμές και οι σκιάσεις των μνημείων και του βράχου από τον νέας γενιάς φωτισμό στη νυχτερινή Αθήνα.

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν και τα δύο έργα πριν το καλοκαίρι του 2020, ενώ το κόστος υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Την δωρεά ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου, κατά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση παρέστη και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος, Αφροδίτη Παναγιωτάκου

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για την πολύτιμη συνεισφορά του Ιδρύματος και τόνισε ότι μέσα από τη δράση του «προβάλλει το πρόσωπο μιας Ελλάδας, η οποία ουδέποτε έχασε τις αξίες ή την ευαισθησία της, ιδιαίτερα απέναντι στην πολιτιστική της κληρονομιά.»

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι «βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς, τονίζουμε τη σημασία των ίσων ευκαιριών για όλους και επαναφέρουμε τον φωτισμό της Ακρόπολης ως ελάχιστη απόδειξη σεβασμού στο μνημεία και στους αρχαιολόγους που το προστατεύουν εξ ονόματος όλων μας».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα