ΔΙΕΘΝΕΣ
09/03/2019 11:11 EET

Ανησυχία για νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Κάτι ετοιμάζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μαρτυρούν οι δορυφορικές εικόνες.

USA TODAY

Δραστηριότητα που παραπέμπει σε προετοιμασίες για μια νέα εκτόξευση πυραύλου φαίνεται ότι έχει αναπτύξει τις τελευταίες ώρες η Βόρεια Κορέα, μετά την παραδοχή της Πιονγιάνγκ για «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οπως αναφέρει το BBC, δορυφορικές εικόνες μαρτυρούν έντονη κινητικότητα στην περιοχή Σάνουμντονγκ, όπου το καθεστώς Κιμ συγκεντρώνει τους περισσότερους πυραύλους και βλήματα.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί μεγάλα οχήματα, σαν αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την μετακίνηση πυραύλων λίγο πριν την εκτόξευση.

Οι δορυφορικές εικόνες δημοσιεύθηκαν από το αμερικανικό δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR.

Το αποκαλυπτικό οπτικό υλικό έρχεται σε συνέχεια των δημοσιευμάτων της περασμένης εβδομάδας που ήθελαν τη Βόρεια Κορέα να ανακατασκευάζει τον κύριο χώρο εκτόξευσης πυραύλων, στην περιοχή Σοχάε, μετά την παύση που είχε προηγηθεί στις εργασίες λόγω των συνομιλιών με τις ΗΠΑ.
Την Παρασκευή, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως θα απογοητευόταν εάν η Β.Κορέα επέστρεφε στην δοκιμή οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στην Σεούλ,η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να δοκιμάζει τις ΗΠΑ μετά από συνομιλίες στο Ανόι, με την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν καλύτερη συμφωνία.

Πηγή: BBC