ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/06/2019 15:51 EEST | Updated 06/06/2019 15:53 EEST

Ανοίγει την Παρασκευή το ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα εν μέσω βανδαλισμών

Τα εγκαίνια θα τελεστούν παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Φωτογραφία αρχείου.

Τις πύλες του για πρώτη φορά θα ανοίξει αύριο, Παρασκευή, το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών, παρά τους βανδαλισμούς που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στους εξωτερικούς τοίχους από αγνώστους, οι οποίοι έχουν γράψει συνθήματα κατά του Ισλάμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εγκαίνια θα διεξαχθούν κανονικά, όπως είχαν προγραμματιστεί, παρόλο που οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί στους εσωτερικούς χώρους. Εξάλλου, δεν μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του, καθώς η νεοσύστατη υπηρεσία δεν έχει στελεχωθεί ακόμη.

Στην τελετή, πάντως, θα δώσει το «παρών» ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι, στην Ιερά Οδό 114, στην περιοχή του Βοτανικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, τις τελευταίες ημέρες στους τοίχους  γράφτηκαν επτά φορές συνθήματα, μέσω των οποίων άγνωστοι βανδαλιστές ζητούσαν να μην λειτουργήσει το τέμενος. Τα συνθήματα αυτά έχουν σβηστεί ενώ ο χώρος φυλάσσεται απο άνδρες της  Αστυνομίας επί 24ωρου βάσεως.