Αντέχοντας στον χρόνο: Μαθήματα ιστορίας με την Μαρία Ευθυμίου

Μία νέα σειρά μαθημάτων με την -εξαιρετική- ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας που απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου γνώσεων.
Μαρία Ευθυμίου
Μαρία Ευθυμίου
Eurokinissi

Μία νέα σειρά μαθημάτων ιστορίας με την Μαρία Ευθυμίου αρχίζει από το Σάββατο 25 Μαρτίου και κάθε Σάββατο στις 18:00, στο κανάλι της Βουλής.

Τα μαθήματα ιστορίας της ομότιμης καθηγήτριας Ιστορίας στο ΕΚΠΑ, είναι οργανωμένα σε θεματικούς κύκλους, απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου γνώσεων κι έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό.

Η γοητεία των μαθημάτων έγκειται στον χαρισματικό τρόπο με τον οποίο η Μαρία Ευθυμίου αφηγείται την ιστορία, δένοντας τα γεγονότα που συνήθως μαθαίναμε αποσπασματικά και κατακερματισμένα, σε ένα ενιαίο και συνεχές όλο, στην αμεσότητα, τη θεατρικότητα και το χιούμορ με τα οποία η ιστορικός και συγγραφέας ζωντανεύει την κάθε εποχή, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Κυρίως όμως έγκειται στη δυνατότητα αυτογνωσίας που τα μαθήματα προσφέρουν, γιατί όπως λέει και η ίδια «δημιουργώντας μίαν ατραπό στοχαστικής διαφυγής από το τώρα, η ιστορία, σε δύσκολους καιρούς, ανοίγει ορίζοντες που επιτρέπουν την επανατοποθέτηση του εαυτού μας στο σήμερα, την εκ μέρους μας αναπροσέγγιση της κοινωνίας μας και του κόσμου».

Ο νέος κύκλος με τίτλο «Αντέχοντας στον χρόνο», επικεντρώνεται στην Ιστορία του Νέου Ελληνισμού (13ος – 19ος αιώνας).

Θα μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 20:00, ενώ θα αναρτηθεί και στο Ertflix.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα