«Αντίποινα» της Νότιας Κορέας στα βρωμερά μπαλόνια του Κιμ Γιονγκ Ουν με K-pop και K-drama

Πληρωμένη απάντηση στις σακούλες με περιττώματα που έστειλε προ ημερών η Πιονγκγιάνγκ.
Παγιού, Νότια Κορέα - 15/4/2011: Ο Βορειοκορεράτης αποστάτης Παρκ Σανγκ-Χακ με ομάδα ακτιβιστών, σε μια από τις αμέτρητες αποστολές μπαλονιών προς την Βόρεια Κορέα τα τελευταία χρόνια.
Παγιού, Νότια Κορέα - 15/4/2011: Ο Βορειοκορεράτης αποστάτης Παρκ Σανγκ-Χακ με ομάδα ακτιβιστών, σε μια από τις αμέτρητες αποστολές μπαλονιών προς την Βόρεια Κορέα τα τελευταία χρόνια.
via Associated Press

Ομάδα ακτιβιστών στη Νότια Κορέα γνωστοποίησε την Πέμπτη ότι έστειλε μεγάλα μπαλόνια που έφεραν προπαγανδιστικά φυλλάδια προς τη Βόρεια Κορέα, ως «αντίποινα» για τα ιπτάμενα περιττώματα που είχε στείλει προ ημερών -κατά την προσφιλή του τακτική- το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ούν στους άσπονδους γείτονες.

Ομάδα πολιτών, με επικεφαλής τον βορειοκορεάτη αποστάτη Παρκ Σανγκ-Χακ, είπε ότι έστειλε 10 μπαλόνια τα οποία περιείχαν 200.000 φυλλάδια κατά της Πιονγκγιάνγκ, USB sticks με τραγούδια K-pop και νοτιοκορεατικές σειρές (K-Drama) και χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου ΗΠΑ από μια συνοριακή πόλη την Πέμπτη.

Παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει και στο παρελθόν, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες από τη Βόρεια Κορέα, η οποία είναι εξαιρετικά επιφυλακτική απέναντι σε οποιαδήποτε εξωτερική προσπάθεια να υπονομεύσει την κυριαρχία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Βορρά αποκαλούν τον Παρκ «το μεγαλύτερο ανθρώπινο απόβρασμα στον κόσμο».

Η Βόρεια Κορέα άρχισε να εκτοξεύει εκατοντάδες μπαλόνια με σκουπίδια στη Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα με την ισχυρή αδερφή του δικτάτορα, Κιμ Γιο Γιονγκ, να λέει ότι ήταν απάντηση προς τη Νότια Κορεά για άλλα μπαλόνια με φυλλάδια που είχε στείλει τον Μάιο.

«Στείλαμε την αλήθεια και την αγάπη, φάρμακα, χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου και τραγούδια. Αλλά ένας βάρβαρος Κιμ Γιονγκ Ουν μας έστειλε βρωμιά και σκουπίδια και δεν έχει ζητήσει συγγνώμη γι′ αυτό», ανέφερε ο Παρκ σε δήλωση. «Η ομάδα μας, οι Μαχητές για την Ελεύθερη Βόρεια Κορέα, θα συνεχίσει να στέλνει φυλλάδια, τα οποία είναι τα γράμματα αλήθειας και ελευθερίας για τους αγαπημένους Βορειοκορεάτες συμπατριώτες μας».

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν νομική βάση να απαγορεύσουν σε ιδιώτες να πετούν μπαλόνια προς τη Βόρεια Κορέα, αφού το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας πέρυσι απέρριψε νόμο που ποινικοποιεί τέτοιου είδους φυλλάδια.

Η Νότια Κορέα ανέστειλε πλήρως τη συμφωνία χαλάρωσης της έντασης του 2018 με τη Βόρεια Κορέα. Η αναστολή αυτή επιτρέπει στη Νότια Κορέα να ξαναρχίσει ασκήσεις απευθείας βολής και εκπομπές μηνυμάτων μέσω μεγαφώνων κατά της Πιονγκγιάνγκ σε συνοριακές περιοχές - ενέργειες που είναι βέβαιο ότι θα εξοργίσουν τη Βόρεια Κορέα και θα την ωθήσουν να ξεκινήσει τα δικά της στρατιωτικά βήματα.

«Πρόσφατα, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια απεχθή πρόκληση που θα έκανε κάθε κανονική χώρα να ντρέπεται για τον εαυτό της», δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γέολ σε ομιλία του για την Ημέρα Μνήμης στη Σεούλ την Πέμπτη. «Η κυβέρνηση δεν θα παραβλέψει ποτέ την απειλή από τη Βόρεια Κορέα. Θα διατηρήσουμε μια στάση ετοιμότητας και θα απαντήσουμε στις προκλήσεις αποφασιστικά και συντριπτικά».

Δημοφιλή