Αντρες αποκαλύπτουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως άντρες (και οι απαντήσεις μας εξέπληξαν)

Six_Characters via Getty Images

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε και τους άντρες.

Αυτό σκέφτηκε και η συγγραφέας Caitlin Moran, που αποφάσισε να θέσει το ερώτημα στους χρήστες του twitter. «Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε οι άντρες; Μιλάμε συνέχεια για τις δυσκολίες του να είσαι γυναίκα, αλλά τι συμβαίνει με εσάς αγαπημένοι μου;».

Οι απαντήσεις έπεσαν βροχή. Από την καράφλα, μέχρι το γεγονός ότι δεν έχουν κάποιον να μιλήσουν. Πρόβλημα θεωρούν και το γεγονός ότι πρέπει να κάνουν εκείνοι το πρώτο βήμα για για γνωρίσουν κάποιον, ενώ τέθηκαν και θέματα ψυχικής υγείας.

«Όταν οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους, οι φίλοι είναι εκεί για να τις στηρίξουν. Οι άντρες δεν το έχουν αυτό. Μερικές φορές το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια αγκαλιά», έγραψε κάποιος προκαλώντας συγκίνηση.

«Μια από τις δυσκολίες είναι ότι είμαστε πολύ κακοί στο να μιλάμε για αυτό ακριβώς, τις δυσκολίες», ήταν μια άλλη απάντηση.

«Απλά δεν έχουμε κάποιον να μιλήσουμε. Το να πάμε σε ένα ψυχολόγο είναι ακριβό και κατακρίνεται κοινωνικά. Οι φίλοι δεν σε παίρνουν στα σοβαρά, εκτός εάν κάτι πάει ΠΑΡΑ πολύ στραβά και είναι δύσκολο να εμπιστευτείς ευαίσθητα πράγματα στους ανθρώπους. Μάλλον γι′ αυτό πολλοί το ρίχνουν στο ποτό» έγραψε κάποιος για να πάρει την απάντηση: «Συμφωνώ 100%. Έχω μια κοπέλα που περιμένει από εμένα να είμαι αυτός που θα φέρω ψωμί στο τραπέζι. Ξεκίνησα τη δική μου εταιρεία βιώνω όλα τα προβλήματα που έρχεται με αυτή την απόφαση. Αντιμετωπίζω το γεγονός ότι μεγαλώνω και την κληρονομική καράφλα στην ηλικία των 26... και δεν μπορώ να μιλήσω με κανέναν σε αυτόν τον κόσμο για όλα αυτά».

«Μπορεί να φανεί γελοίο αλλά σαν άτομο που υποφέρει από πολύ άγχος και κακή ψυχολογία, ένας μεγάλος φόβος είναι να συζητήσω για αυτά τα θέματα με τον πατέρα μου. Έχουμε μια εκπληκτική σχέση, θα έδειχνε κατανόηση αλλά δεν πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω. Το αποφεύγω και μιλάω μαζί του μόνο για ποδόσφαιρο», γράφει κάποιος άλλος.

«Φοβάμαι ότι θα χάσω τη δουλειά μου και θα απογοητεύω την οικογένειά μου».

«Η κλασική προσδοκία ότι ο άντρας κάνει το πρώτο βήμα».

«Το να κάνεις το πρώτο βήμα είναι το χειρότερο. Πρέπει να είσαι αυτός που θα ζητήσει το ραντεβού, αυτός που θα στείλει πρώτος, αυτός που πρέπει να αφήσει την καρδιά του εκτεθειμένη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες που κάνουν το πρώτο βήμα, βοηθάει πολύ», συνέχισε ένας άλλος.

«Η ιδέα ότι εάν: δεν πίνεις πολύ, δεν προσπαθείς να πηδήξεις ότι κινείται, δεν ασχολείσαι με τα αθλητικά, δεν λύνεις προβλήματα με τη βία, δεν ανταγωνίζεσαι με άλλους άντρες για το ποιος είναι το νούμερο ένα και/ή δεν καταπιέζεις θέματα ψυχικής υγείας, τότε δεν είσαι άντρας».

Πηγή: Indy100